Nevezzenek el közterületet Göncz Árpádról

2015. október 07. 16:31

A DK azt javasolja, hogy a közgyűlés ezt a döntést szimbolikusan egy október 23-ai keltezésű határozatában mondja ki és döntsön a kijelölt közterületről, ahol szobrot is állíthatnánk.

2015. október 07. 16:31
Gy. Németh Erzsébet
DKP.hu

A Demokratikus Koalíció azt kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlésben, hogy Budapesten nevezzenek el egy reprezentatív közterületet Göncz Árpádról. Nem vitatható, hogy a tegnap elhunyt korábbi köztársasági elnök személyisége és egész munkássága alapján kiérdemli ezt a megtiszteltetést.

A DK azt javasolja, hogy a közgyűlés ezt a döntést szimbolikusan egy október 23-ai keltezésű határozatában mondja ki és döntsön a kijelölt közterületről, ahol szobrot is állíthatnánk a fasizmussal szembeni ellenálló, az 1956-os forradalmár, valamint a harmadik köztársaság első elnökének emlékére és tiszteletére.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2015. október 08. 12:48
" ahol szobrot is állíthatnánk a fasizmussal szembeni ellenálló, az 1956-os forradalmár, valamint a harmadik köztársaság első elnökének emlékére és tiszteletére" s irják rá, amit Horthyról mondott :)
catalina9
2015. október 08. 11:40
(Göncz Árpád írása az 1938 decemberi Magyar Cserkész-lapszámból. A Heti Válasz lelete.) "...Majd rátévedt a szemem Kormányzó Urunk mellszobrára. Egyedül az Ő szeme nem volt harmatos, egyedül az ő szeme nézett összehúzott szemöldökkel, acélkeményen előre. Csodálatos szimbólum volt ez. De itt sem időzhet soká a visszaemlékezés. A képek szaladnak, és én már ott is vagyok a tábortűznél. A jókedv hangja a tetőt csapkodja. Együtt ülünk a szombati testvérekkel, de nem csak a cserkészek ajkán harsog a nóta. Már az első negyed órában velünk énekel a közönség is. Egy öregúr pipájával verte a taktust. Mindenki fiatal volt ott lélekben, akárhány év nyomta is a vállát. Valami boldog, felszabadult érzés ragadott mindenkit magával.”
kisuff
2015. október 08. 09:38
Most már tudom, minek rövidítése a Gy. = gyagya
Sulammit
2015. október 08. 08:50
Nagy ötlet! És mit ábrázoljon az a szobor, egy patkányt, vagy egy téglát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!