Vörös hús

2015. október 30. 16:34

Én is megriadtam és számolni kezdtem, vajon átlépem-e a bűvös határt.

2015. október 30. 16:34
Bódvai Ildikó
Kisalföld

A legriasztóbb benne, hogy még mindig nem tudjuk pontosan, mik a kiváltó tényezői. A nem kellő körültekintéssel nyilvánosságra hozott felmérések viszont veszélyesek, mert hajlamosak vagyunk egy-egy megállapítástól annyira megijedni, hogy teljesen kihagyjuk az étkezésünkből a »gyanúba hozott« terméket, ami szintén veszélyeket hordoz.

A mostani WHO-felmérés kapcsán is fontos, hogy megszólaljanak a hiteles szakemberek és tágabb összefüggéseiben értelmezzék az adatokat, érveket ütköztessenek és irányt mutassanak a laikusoknak. Na de nem így, ahogyan azt a miniszter tette, aki ex cathedra kijelentette: »A felmérés teljesen megalapozatlan, a közlés mögött valamilyen gazdasági lobbi húzódhat meg.« Nem ártott volna tudományos adatokkal alátámasztania a nyilatkozatát, hogy az valóban meggyőző legyen. Így maradt a bizonytalanság és a feltételezés, hogy a miniszteri megszólalás nem egyéb, mint egy gazdasági érdekcsoport, a magyarországi húslobbi melletti elkötelezett kiállás.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2015. október 31. 21:53
A hormon kezelt amerikai marha és sertés az igazán egészséges!
tango47
2015. október 31. 12:24
A legkártékonyabb állítólag a füstölt hús. A mai világban már csak hosszas nyomozó-munkával találunk igazi füstölt árút, helyette valami lével bekenik, amitől füstölt íze-szaga lesz. Vajh ez a kence is rákkeltő?
malakka
2015. október 31. 10:16
A WHO bejelenti, hogy a vörös húsok és a feldolgozott termékek valószínűleg rákkeltőek. Mindeközben az Európai Parlament elutasítja annak lehetőségét, hogy az egyes országok megtilthassák a génmanipulált élelmiszerek behozatalát. És Boldvai szerint ki a hülye, aki egy gazdasági érdekcsoport mellett lobbizik? A miniszter. Fasza.
GV0917
2015. október 31. 08:40
Ja, a vörös hús...Hát kedveském, én egybe sülve, klopfolva, mártásokkal, véresen,átsülve,saját levében, pácolva,huszár módon,nyereg alatt puhítva nagyon szerettem...de hát a kor azzal jár, hogy az étvágy megmarad, de az emésztés már nem a régi...Ott állok húspult előtt csurgó nyállal nézem az előttem ellejtő csirkemelleket, karcsú és barnáspiros combokat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!