Orbán, a kútmérgező

2015. szeptember 28. 14:18

Nagyon tisztelem a magyar népet. Éppen ezért fontos, hogy elvegyük Orbántól azt a legitimitást, amit az Európai Néppártban betöltött tagsága kölcsönöz neki. Orbán Fideszének el kell hagynia a Néppártot.

2015. szeptember 28. 14:18
Viviane Reding
Die Welt

„Aki így cselekszik, aki így beszél, annak a halálbüntetés újrabevezetésének kérdése csak egy kis populista, ám keserűen konzekvens lépés, amit Orbán az európai nyilvánosság felháborodása mellett is megtett. Illik hozzá a külföldi magyarok manipulálási kísérlete »Nagy-Magyarország« felélesztésének céljából, ahogyan a nem kormányhű médiumok kicsinálása is.

Ilyen előzmények után senki nem csodálkozhat azon, hogy a menekültválságot Orbán saját céljaira használja fel. Nem az EU külső határinak védelméről van itt szó, ami minden kétséget kizáróan szükséges. Ahogy arról sincs szó, milyen fokú bevándorlást bír el a kontinens. (...)

Orbán fittyet hány az emberi méltóságra, valamint szellemi kútmérgezést végez azzal, hogy szándékosan xenofób és diszkriminatív aggodalmakat kever a legitim felvetésekbe. Az osztrák FPÖ-t, a francia Front Nationalt és más radikálisokat segít, akiknek az ötleteivel nap mint nap megküzdünk az Európai Parlamentben.

Egy pártcsaládban minden tényt hónapok vagy évek alatt konstruktívan tisztázni lehet, amennyiben közös értékek talaján történik mindez. Ha azonban nincs meg ez az értékközösség, odaveszett a vitás kérdések tisztázásához szükséges kiindulópont.

Nagyon tisztelem a magyar népet. Éppen ezért fontos, hogy elvegyük Orbántól azt a legitimitást, amit az Európai Néppártban betöltött tagsága kölcsönöz neki. A Néppárt számára ez hitelességi kérdés is.

Túl sokáig nézték tétlenül Orbán működését és a vörös vonalak ismételt átlépését. Túl sokáig nézték tétlenül közös értékeink semmibe vételét. Ennek véget kell vetnünk. Orbán Fideszének el kell hagynia a Néppártot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 470 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. szeptember 29. 17:07
Ezek olyan ostobák, hogy arra lehetetlen szavakat találni. Minél jobban csapkodják Orbánt a hazai és külföldi patkányok és patkány bérencek, Orbán népszerűsége annál jobban növekszik, most már nem csak idehaza hanem külföldön is.
Bihari Hunor
2015. szeptember 29. 13:32
Redinget már felesleges MUTOGATNI. Halottnak a csók! Megbukott, mint KurcsiFercsi, KohnBendit és Továris. Csak szegény libkóbolsikat bolondítják vele, - talán hogy színt valljanak. Reding csak a hazaárulók és kútmérgezők reménysége, a nevére még összeszaladtak páran, - de a blogban 364:25 arányban ELUTASÍTJÁK, megvetik: "A magyar nép megvet téged, Reding! Orbántól a legitimitást csak mi magyarok, a magyar nép veheti el, nem ti hazátlan bitangok. Egyenlőre az európai polgárok Orbánt éltetik és titeket átkoznak. Megsemmisülésre vagytok ítélve, nagyon helyesen. A ti mocskos árulásotok miatt tart itt Európa, ahol most tart. Minden európai polgár átkozza a neveteket és fajtátokat. Utálom a beözönlő vadakat, de ha ezt kell eltűrni pár hónapig és az az ára, hogy ti megsemmisüljetek, akkor megéri. Te nem vagy ember, nem vagy nő, nem vagy európai, te egy büdös féreg vagy." *
kukagyerek
2015. szeptember 29. 10:44
Megy a burkolt hitelesítés! A hülye magyar birka meg beszopja.
kukagyerek
2015. szeptember 29. 10:42
Megy a burkolt hitelesítés! A hülye magyar birka meg beszopja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!