Nemzethez és államhoz tartozni nem ugyanaz

2015. szeptember 04. 05:29

Egészen biztosan nem volt elég empátia és érzékenység az akkori kommunikációnkban, és nagyon sajnálom, hogy sebeket is okoztunk, de azt most is vallom, hogy állampolgárságot és az ezzel járó szavazati jogot nem helyes az államhatárokon kívülre biztosítani.

2015. szeptember 04. 05:29
Lendvai Ildikó
Facebook

„Kedves Tamás, egészen biztosan nem volt elég empátia és érzékenység az akkori kommunikációnkban, és nagyon sajnálom, hogy sebeket is okoztunk de azt most is vallom, hogy állampolgárságot és az ezzel járó szavazati jogot (mert állampolgárságról volt szó, és nem befogadásról) nem helyes az államhatárokon kívükre biztosítani. Nemzethez tartozni és államhoz tartozni nem ugyanaz. Egy nemzet vagyunk a hatráron tól élő magyarokkal, de ehhez nem kell -ha már a történelem így hozta - azonos állampolgároknak is lennünk.

Ha a nemzethez tartozás egyenló volna az államhiz tartozással, akkor a románok joggal tekintenék a román nemzethez tartozónak az ottani román állampolgárságú magyarokat. Ez éppen ebben a régióban életveszélyes összemosás volna. Egyébként a menekülteknek senki sem akar magyar állympolgárságot adni, csak emberséges bánásmódot, segítséget, átmeneti menedéket..”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2015. szeptember 04. 11:04
biztos tangát hord Ildi néni, félrehúznám és csordultig tölteném tapasztalt cenzorasszonyi pináját.
írmag
2015. szeptember 04. 09:57
Botoxos! Miért nem intézkedsz a testvéreknél Trianon ügyében?
kjkj945
2015. szeptember 04. 09:18
https://www.youtube.com/watch?v=_BQqfyF3Cc8 tudjuk te mindenben ellenséget látsz.
bumburi
2015. szeptember 04. 09:13
De Ildikó, Az a baj, hogy rossz helyen vannak az államhatárok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!