Merkel baklövése padlóra küldheti az Európai Uniót

2015. szeptember 16. 18:17

A német kancellár egy olyan politikusnak tűnt az elmúlt hetekben, aki fölött eljárt az idő, és aki csendesen elvesztette a gondos mérlegelés képességét egy komplex probléma kezelésekor.

2015. szeptember 16. 18:17
Káncz Csaba
Privátbankár

„Merkel kancellár politikai pályafutásának legnagyobb hibáját követte el a menekült-ügyben tett nyilatkozataival és lépéseivel. Ez a hiba az országát és az EU-t egy elképesztő terhelési próbának teszi ki, hiszen a kancellár által behívott áradat egész egyszerűen máig beláthatatlan kihívásokat jelent. A menekült-válság a német kancellárt akaratlanul is egy olyan politikus képében mutatta be az elmúlt hetekben, aki fölött eljárt az idő, akinek nem inge a határozottság és aki csendesen elvesztette a gondos mérlegelés képességét egy komplex probléma kezelésekor.

A kancellár pedig az utóbbi években tudatosan használta ki a német gazdaság brutális erejét arra, hogy önmagát az EU legerősebb politikai figurájává építse. Aki nélkül egy tapodtat sem lehetett tenni például a görög válság elhúzódó tragikomédiája során.

Merkel új pozíciója a kontinensen azonban hihetetlen felelősséggel is jár. Első számú európai vezetőként elkövetett mostani kapitális hibája pedig akár a teljes Unió stabilitását sodorhatja veszélybe. A schengeni rendszer mindenesetre már a sír szélén áll.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. szeptember 17. 13:39
Merkel hibázott, de úgy tűnik,az egészet, elég sikeresen, Orbánra kenik.Nem szabad tűrni, hajrá, Rogán!
választópolgár
2015. szeptember 17. 13:09
Belegondoltál mennyire abszurd groteszk, felfoghatatlan igazságtalanság ami történik velünk? Európa legnagyobb Kb: 200.000 rendőrbe rúgó víz és ételdobáló szemetelő ILLEGÁLIS HATÁRSÉRTŐ GAZDASÁGI BEVÁNDORLÓ tatárjárás szerű áradatát szenvedtük el az elmúlt hónapokban. MOST EGYÉRTELMŰEN BEBIZONYOSODOTT, HOGY TERRORISTÁK IS VANNAK KÖZÖTTÜK. Aki gyerekeket dobál át a kerítésen ott vége a polkorrektkedésnek. Eddig 30 milliárdot költöttél te, én és minden dolgozó magyar az adójából erre a hordára, úgy hogy több bűncselekményt elkövetve sem görbült a hajuk szála sem, sőt mindent megkaptak, cserébe gyaláznak minket amerre tatárjárnak. Mivel az eu teljesen töketlen és képtelen MEGVÉDENI az eu őslakosait, és minket magyar állampolgárokat, ellenben előtérbe helyezi a valódi menekültek közé rejtőzött migránsok jogait, helyette folyamatosan minket ócsárolnak és vádolnak, az eu az ensz a nátó és minden jöttment nyugati felforgató szervezet, miközben még bátorítják is a honfoglalókat, eközben a határon át dobálva(!) kövekkel(!) fejbedobálják a rendőreinket. A szerb "rendőrség" eközben játszott a telefonján, nem tett semmit a területén kialakult jogsértésekért, ezután az ENSZ főtitkárának van pofája ezt nyilatkozni: sokkolta hogy könnygázzal fújtuk le a "menekülteket" akik végső kétségbeesésükben a biztonság kedvéért, még paprikasrayt is hoztak magukkal...de az nem sokkolta hogy 2 gyereket átdobtak(!) a kerítésen... Felszólítjuk az enszt, hogy azonnali hatállyal lépjen ki belőlünk, egyidejűleg beperelném ban kimunt, mivel durva kettősmércét alkalmaz amikor a világ minden más népei ellen elkövetett támadást elítélve de a magyarság ellen elkövetett brutális erőszak hallgatólagos támogatásáért és azért, hogy a minket ért brutális támadás után a európa legnagyobb kisebbségét adó magyarság saját országához annak védelmének jogosságáért mellettünk nem emelte fel a szavát, sőt minket mocskol!
gyaloggos
2015. szeptember 17. 06:51
EZ A Káncz nagyon jól ír, és ezt általánosságban véve, nem csak erre az írására vonatkoztatván. "Merkel új pozíciója a kontinensen azonban hihetetlen felelősséggel is jár. Első számú európai vezetőként elkövetett mostani kapitális hibája pedig akár a teljes Unió stabilitását sodorhatja veszélybe. A schengeni rendszer mindenesetre már a sír szélén áll.” HÁT, ja! AZ SEM kérdés már, hogy új időszámítás kezdődött EURÓPÁBAN IS! A LIBERÁLBALFASZOKnak engedett Merkel, és megcsinálták!
pollip
2015. szeptember 17. 06:32
Ez miért nem hír? A célállomás No volt! http://aktiv-blog.net/kulfold/gorog-rendorseg-tobb-kontenernyi-fegyvert-talalt-amit-egy-menekulttabornak-szantak/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!