A menekültválságot a világkapitalizmus és a NATO okozta

2015. szeptember 08. 09:14

Más-más módon, de Bagdad, Athén, Baltimore és immár Budapest utcáin egyaránt ott tombol az önmagát is felfaló világkapitalizmus káosza.

2015. szeptember 08. 09:14
Eszmélet szerkesztőség
Eszmélet

„A pokol, amely elől ezek az emberek menekülnek, igen jelentős részben a nyugati nagyhatalmak és katonai szövetségük, a NATO műve. Ennek a szövetségnek Magyarország is aktív és hűséges tagja – és miközben a magyar állam vezetői magukat jobbnak akarják beállítani az EU (centrumállamainak) vezetőinél, lelkesen vesznek részt a különböző hadgyakorlatokban, a NATO kibővítésében, és támogatják kivétel nélkül a vérengző háborúkat, bombázásokat. Valójában tehát a magyar állam és a centrum vezetői mély azonosságát láthatjuk már megint, minden ködösítés ellenére. Az Immanuel Wallerstein által megjövendölt »turbulencia« a világrendszerben láthatólag új fokot ért el: a hegemón tőkés állam (az USA) és szövetségesei háborús kalandjai és saját lakosságuk többsége ellen folytatott osztályháborúja (‘austerity’) következményeibe beleremeg a világrendszer. Más-más módon, de Bagdad, Athén, Baltimore és immár Budapest utcáin egyaránt ott tombol az önmagát is felfaló világkapitalizmus káosza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Riwen
2015. szeptember 08. 13:51
Tudtam én, hogy a megoldás a szocializmus lesz. Elvégre az működik! Ja, nem.
OberEnnsinnen
2015. szeptember 08. 13:15
"„A pokol, amely elől ezek az emberek menekülnek, igen jelentős részben a nyugati nagyhatalmak és katonai szövetségük, a NATO műve. " Hazudsz. Az inváziónak megágyazó bombázásban Magyarország abszolúte nem vett részt. Hazudsz. Mert a NATO sem. USA, France, Great-B. Ők voltak. Nekünk és a többi EU-országnak ehhez semmi köze. Azaz: Hazudsz.
jebuzita
2015. szeptember 08. 12:53
Az igazi baloldal hallatja szavát! :-)
bumburi
2015. szeptember 08. 11:55
A megcsonkitott Magyarország teljesen be van kerítve,a jelenlegi földrajzi geopolitikai helyzetében nincs sok választása. Mindezek ellenére Magyarország ma is a "Vonakodó csatlós" szerepét játsza. Az Iraki konfliktusban csak orvosokkal vettünk részt,Líbia bombázásában és Líbia elleni katonai akciókban Magyarország egyáltalán nem vett részt, Magyarország nem csatlakozott ahhoz a falkához sem amely bombatámadásokat akart inditani a Asszad rendszer ellen ( Franciaország,Nagy Britannia,Románia, Olaszország stb. ), Magyarország csak nagyon vonakodva támogatta az Oroszország elleni szankciópolitikát ( sok támadást is kapott ezért Orbán Viktor) Ugyanakkor tekintettel kell lenni a Geopolitikai helyzetre,arra hogy a balliberálishazaárulók bármikor szívesen végrehajtanak egy puccsot ( akár az eszmélet szerkesztőség támogatásával is ), az országban a CEU-n intézményesitett hazaárulóképzés folyik. Ha kényszeredetten is, de a kormány rákényszerül olyan kompromisszukra amelyet egy független erős, területileg egységes Magyarország már nem tenne meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!