Melegfelvonulás hideg fejjel - újratöltve, avagy egy egykori Pride-ellenző vallomásai a rendezvény kapcsán

2015. július 09. 13:56

A Pride nem a homoszexualitásról és a devianciáról szól, hanem pusztán a másság elfogadásáról.

2015. július 09. 13:56
Tomanovics Gergely
Greyhound blog

„A Pride nem a homoszexualitásról és a devianciáról szól, hanem pusztán a másság elfogadásáról - a másság pedig sok mindent jelenthet, mert valamilyen szempontból minden ember más. Saját magamon is éreztem, hogy elkezdtem néhány dologban másképp gondolkodni, ráadásul pont az ezt követő években, a Fidesszel való szakításom után kerültem vissza abba a szürke, unalmas kisvárosi közegbe, ahonnan sikítva menekültem már 2005-ben is, ami csak tovább erősítette a dolgot. Már régebben is képtelen voltam beilleszkedni egy olyan közösségbe, ahol mindent a másoknak való megfelelés és a ki tudja kik által lefektetett illemszabályok és elvárások határoznak meg, különcnek és kirekesztettnek éreztem ott magam mindig is - csak korábban úgy voltam vele, ez az élet rendje, biztos az én készülékemben van a hiba. A Pride viszont azt mutatta meg nekem, hogy nem én vagyok a hülye, amiért úgy érzem magam »otthon«, mint a jegesmedve a szaharában, egyszerűen csak rossz helyre sodort az élet, és vannak még rajtam kívül jegesmedvék, akik hasonlóan gondolkodnak. Ez a felismerés alapvetően változtatta meg mindazt, amit a világról, az életről és az emberekről gondolok. Saját magammal is őszintébb vagyok azóta, ma például már eszembe nem jutna leírni olyan blődséget, ami 2009-ben még nagy dolognak számított tőlem: »Szégyellem bevallani, de tetszik a Pride.«

Kiegyensúlyozottabb az életem azóta, amióta nem görcsölök olyan baromságokon, hogy mi van akkor, ha tetszik a Pride, és a végén még valaki azt gondolja, hogy buzi-e vagyok. Mert mi van akkor, ha azt gondolja? Tovább megyek: mi van akkor, ha meleg vagyok? Kevesebben fogják megnézni a videóimat, vagy kevesebben fognak a GreyVshopban vásárolni, ha ez kiderül? Ha most azt mondom, igen, nagyon régóta és sokszor vannak ilyen irányú fantáziáim, vajon mi lesz? Hát, most majd megtudjuk, mert leírtam, és sokkal jobb így, mint tovább görcsölni rajta. Gondolkodtam azon, hogy gumicsontként bedobok egy rendes coming out-ot, hogy a kurucinfós trollok rágódhassanak (bár ők gondolom, elintéznék annyival, hogy a »cionista buzilobbi folyamatos buzipropagandájának gyümölcse érett be nálam, és a Pride-on elkaptam a buzivírust« ami, mint tudjuk, egy cseppfertőzéssel terjedő betegség) de inkább csak annyit mondok el, ami ténylegesen igaz: kizárólag a monogámiám és a mostanában futó projektjeim gátolnak meg abban, hogy kiéljem ezeket a fantáziámat, de egyébként csak ugyanazért nincs mostanában meleg kalandom, amiért heteró kalandom sincs. Különben én úgy gondolom, hogy a biszexuálisoknak van a legnehezebb dolguk a világon: komoly dilemma például a hűség kérdésköre egy ilyen kettős helyzetben, úgyhogy ez a harc még biztosan nem ért véget, de már most könnyebb, hogy nem azzal foglalkozom, egyáltalán lehet-e bennem ilyen érzés, ciki-e, meg ki mit gondol és hasonlók. De a legfontosabb ok, amiért billentyűzetet ragadtam e régóta esedékes poszt megírására, nem az, hogy ezt megosszam a világgal.

Amiért fontosnak tartottam ezt a kis »coming out«-ot, az elsősorban az, hogy elmondhassam: aki a Pride-on tojással dobálózókban, illetve a velük egyetértőkben valamiféle elnyomott frusztrációk okozta látens szexuális vagy egyéb ferdeséget vél felfedezni, az - legalábbis az én esetemben - nem lőtt mellé olyan nagyon. :)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2015. július 10. 08:29
Nem kell görcsölni, viszont ha az ember hányni kezd, akkor azt mondjuk egy bokor tövében, vagy a vécén végzi el, és nem pedig leírja.... A pride pedig csupán arról szól, hogy az emberek szokják meg a nem normálist, az aberrált viselkedést, a szexuális devianciát.
tajgetosz
2015. július 10. 01:15
A kapitalizmusban, ahol a rendszer követ ad kenyér helyett az emberek jelentős hányadának és horribis összeget költ a rendszer arra, hogy a médián keresztül a követ kenyérnek állítsa be, ott nincs mit és min csodálkozni, a ragadozó-lét Maslow-piramisának egyik alapja a szaporodás. Ez is annak a mechanizmusnak a része, ami ez emberiséget az involúcióba süllyeszti, és persze egy ilyen rendezvény arra is kiváló terep, hogy egyes politikusok emberjogi aktivisita szerepben tudjanak reflektorfénybe kerülni és fellépni. Persze aki egy kicsit is komolyabban foglalkozott a történelemmel az tudja, hogy az ilyenfajta jogegyenlősdi maximum a kapitál-nihilizmus propagandja szintje és minden szabadságtörekvést a legnagyobbakhoz kell mérni, pl Mahátma Gandhihoz. itt nincs helye jogharcnak, máshol és más terepen kell elkezdeni embert faragni az elvadultakból, nem a nihil és az ellenoldali nihil harca fogja megoldani a társadalom problémáit.
Burmin
2015. július 09. 22:15
Csak nem megismerkedtél Barabás Richarddal ?
bagoj
2015. július 09. 22:05
..."Egy tízezres rendezvényt nem az egy darab rózsaszín ruhás pap alapján kell megítélni"... A varázsszót elfelejtette Hölgyem/Uram, a varázsszót : szerinte. Demokrácia van és mindenki az szerint ítél meg dolgokat ami szerint akar.Szerintem egy rohadt krumpli egy egész zsák krumplit büdössé tesz.Ahogy a Hölgy/Úr is demokratikusan mond véleményt:"idióta miniszterelnök "- Összefoglalva:szerintem egy címeres ökör a szerző,mert annak nincs szexuális beállítottsága már.Szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!