Most már értem a Fideszt!

2015. július 02. 07:40

És ez az a pont, ahol már nem tudom nem érteni a Fideszt (leánykori nevén MSZP, SZDSZ, stb...). Bármit csinál az aktuális kormány, az biztosan nem lesz jó.

2015. július 02. 07:40
Szarvas Norbert
IFL, az őszinte gazdaság

Orbán ebbe beleunt. Hallani megemlékezéseket a felcsúti parasztgyerekről, aki Magyarországot átvezette egy jobbnak gondolt korban. Tele érzéssel és meggyőződéssel küzdött valami ellen, és állítólag a "nép" érdekében. Mondjuk ebben én nem hiszek, de biztosan több romantikus gondolata volt az ország irányításával kapcsolatban, mint ma. De mára egy kiégett államfővel rendelkezünk, aki elég okos ahhoz, hogy legalább a hatalmat megtartsa és erőt mutasson kifele. Már nem érdekli az ország, hiszen igazából az országot sem érdekli saját alakulása. Az országot nem lehet untatni gazdasági pályákkal, fenntartható fejlődéssel és egyéb faszságokkal. Az országot meg kell etetni. Kell rezsiharc, kell egy bűnbak és kell egy közösség, ahova az emberek tartozhatnak. A többi tök mindegy.

Ha pedig tök mindegy, akkor te nem a saját haverjaidnak adnád a közpénzt? Nem őket bíznád meg a melóval? Nem nekik kedveznél és nem a saját érdekeidet próbálnád törvényekkel bevédeni? Hát hogy a picsába ne tennéd. És most nem kellenek a szentfazékok, akik erkölcsi felsőbbrendűségükben mindenüket a másiknak adják (aztán élőben kiderül, hogy nem...).

Próbálj meg összefogni 10 embert és próbáld meg vezetni őket. Nem kell ehhez céget alapítanod. Egyszerűen hívjál meg 10 havert, és vidd el őket 1 hétre túrázni. Nevezd ki magad főnöknek és kezd el mindenkinek beosztani a feladatait a közösség érdekében. Hidd el, hogy az első viharnál már megjelenik az ellenzék. Kialakulnak a klikkek és lesznek, akik mindig tudnak egy jobb megoldást. A legtöbb ember ezt a káoszt és folyamatos feszültséget 1 hétig nem bírná 10 emberrel sem. A mai és mindenkori politikai vezetőnek 10 millió emberrel évtizedekig kell ezt a játékot újra és újra végigpörgetni. És akkor még nem is azt mondtam neked, hogy legyen a 10 emberben doktor, érettségivel rendelkező, vállalkozó és legalább kettő általánost el nem végző ember is. Rájönnél hamar, hogy teljesen máshogy kell megszólítani őket. Észrevennéd, hogy az alulképzett emberek sokkal inkább ösztönlények, akik a tapasztalataikból táplálkoznak. Nekik magyarázhatnád a modern túrázási tudományokat és technikákat. Egyszerűen nem értenék és kiröhögnének. Ha pedig az old school módszerrel akarnál túrázni, akkor az értelmiségi része a csapatodnak lázadna fel, mert nem akarnának felelsleges és elavult köröket futni. Tiszta káosz lenne és ez még mindig csak 10 ember 1 hétig! Gondold el évekig a 10 millió embert különböző képzettséggel, nézetekkel, élethelyzettel és hangulatingadozással. (…)

Nem véletlenül beszél ennyi faszságot a fideszes politikus sem. Már előre be van szarva, hiszen minden mondatát kiforgatják. Ha felkészül és szakmai érvet mond, akkor is megalázzák. Ha pedig szarik bele és hablatyol valamit, akkor legalább emberileg lehetetlenítik el és nem szakmailag.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. július 02. 13:09
"Próbálj meg összefogni 10 embert és próbáld meg vezetni őket. Nem kell ehhez céget alapítanod. Egyszerűen hívjál meg 10 havert, és vidd el őket 1 hétre túrázni. Nevezd ki magad főnöknek és kezd el mindenkinek beosztani a feladatait a közösség érdekében. " Ez már önmagában marhaság. A túra előtt tisztázni kell, milyen feltételekkel vállalják a többiek az utat. Ha egyáltalán vállalják, a vázolt feltételekkel, hogy X a főnök, a többiek meg engedelmeskednek. Erre szokták mondani, hogy lfs. Az analógia ott is sántít, hogy Orbánt speciel a nép megválasztotta, de nem korlátlan hatalommal bíró akárkinek, hanem miniszterelnöknek, akitől az államszervezet törvényes, eredményes működtetését várta el, nem pedig azt, hogy színházasdit játsszon, közben pedig engedje a támogatások szemérmetlen lerablását a holdudvarnak, meg a családközeli akárkiknek, na meg a hobbijára áldozzon állami pénzeket, láthatóan a valódi produktomot tekintve (foci) minden érzékelhető változás nélkül.
smarton
2015. július 02. 12:21
EZ ki ez?
catalina9
2015. július 02. 11:41
blődli...
tango47
2015. július 02. 11:30
A legény alapvető fogalmakkal nincs tisztában: M.o. államfője nem Orbán Viktor. Ezen kívül, ha lenne egy nyolcadikos elemista a közelében, kijavíttathatná vele a helyesírási hibáit. Egyébként pedig: nehéz a bányászok élete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!