Ukrán frontok

2015. július 13. 08:12

Ha folytatódik a szélsőséges nacionalisták erőszakos térnyerése, a keleti mellett Ukrajna nyugati végén is tűzfészek alakulhat ki, ami már a magyarokat is veszélyeztetheti.

2015. július 13. 08:12
Poór Csaba
NOL

„Megdöbbentő volt, hogy a hatalom milyen határozatlanul (vagy talán félelemmel) kezeli az ügyüket. Az ügyészség egyebek között terrorcselekmény ügyében indított ugyan vizsgálatot, de úgy tűnik, egészen másként bánnak velük, mint az ugyancsak terroristákként kezelt, ezért tárgyalófélként elutasított kelet-ukrajnai szakadárokkal: a Munkács környéki erdőkbe visszavonult fegyveresekkel alkudozás kezdődött.

A hét végi kárpátaljai események az egyik legrémisztőbb forgatókönyv megvalósulásának veszélyét vetítik előre: ha folytatódik a szélsőséges nacionalisták erőszakos térnyerése, a keleti mellett Ukrajna nyugati végén is tűzfészek alakulhat ki, ami már a magyarokat is veszélyeztetheti. Pedig a választók ezt biztosan nem akarják, és a tavalyi parlamenti választásokon ezt értésre is adták: a Jobboldali Szektor a szavazatok 1,8 százalékát kapta, nem jutott be a törvényhozásba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2015. július 13. 09:32
A munkácsi ügy szimpla maffiózók közötti elszámolási "vita". Semmi köze a politikához (hacsak az nem, hogy a kelet-ukrajnai harcokra fegyverezték fel a jobbosokat, de kifizetődőbb csempészni meg rablógazdálkodni).
Csigorin
2015. július 13. 09:16
Jo reggelt kivanok... Kis izelito abbol ami az orszag keleti felen masfel eve megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!