Csörög és csilingel

2015. július 04. 10:03

Normális keretek között egy ekkora butaságra a Fidesz és a kormány röhhent egyet, aztán ad egy gumicukrot Harrach Péternek, mégse érezze, hogy hiába jött.

2015. július 04. 10:03
F. Szabó Emese
Népszabadság

„Sokat agyaltam azon, honnan jött a KDNP ötlete a vasárnapi boltbezárásról, és hogyan tudta átverni a Fideszen. Mert normális keretek között egy ekkora butaságra a Fidesz és a kormány röhhent egyet, aztán ad egy gumicukrot Harrach Péternek, mégse érezze, hogy hiába jött.


Ehhez képest a vasárnapi zárva tartás úgy ment át az Országgyűlésen, mint kés a vajon, s jött létre a parlamentarizmus legszínvonaltalanabb jogszabálya a vasárnap nem dolgoztatható élettárssal, pult mögé tehető képzetlen nagymamával, piaccal és egyéb agyrémmel.

Most legalább már tudjuk, hála a Heti Válasznak, hogy az egésznek a KDNP-hez annyi köze van, mint a Milli Vanillinek az énekléshez: eltátogták, amit kell, közben ideológiát gyártottak hozzá. Mert az egész bezárósdi Baldauf László és a CBA ötlete volt. Sajnos Baldauf öröme nem felhőtlen, mert a zárva tartást nem sikerült a Cooppal együtt levezényelni, a konkurens lánccal így megromlott kissé a viszonyuk. Mindezt nem egy leleplező cikkben mondja el a lap, hanem egy nagy interjút közöl a kiskervezérrel.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
e.o.storm
2015. július 05. 17:58
Persze, hogy meg kell állítani a seft körhintáját időnként, nem hagyni, hogy a jó népet addig pörgessék míg gereblyével nem szedik össze alóluk a kipotyogó bugyellárisaikat. Ennyi. Visíts libsi.
kulakman
2015. július 05. 10:20
Már jézus is megmondta , vagy a teremtő na mindegy, dolgoza ő 6 napon át a világ megteremtésén, és megpihene ő a hetedik napon , na persze aki a hatodik napon pihen, illetve kötelező pihennie az vasárnap a gojokat nem akarja pihenni látni!!
kulalak
2015. július 05. 02:15
Eddig azt hittem, hogy csak a nagy dohánygyáraknak van ekkora érdeksérelmi hadserege, mint a bevásárlóközpontoknak. Persze, pénz. Amióta december 27-én néhány perccel négy óra előtt lehet zsinóráramot venni olcsón évekre előre szerződéssel, azóta nem érdekel a vasárnap. :)
Akitlosz
2015. július 04. 23:27
Ezt eddig is lehetett sejteni. A Tescora meg a többi nagy cégre, a CBA konkurenseire érvényes a vasárnapi boltbezárás, míg a CBA-ra nem, mert az jelentős részben családi kisboltok hálózata. Ki volt ez találva. (Majdnem) minden mögött a pénz a mozgatórugó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!