Oroszország már csak a menekültekre számíthat

2015. július 10. 10:42

Miközben Európa a saját menekültválságára figyel, elsikkad egy másik, a közelben zajló népvándorlás: a Világbank adatai szerint az USA után a világon Oroszországban él a legtöbb bevándorló.

2015. július 10. 10:42
Cegelnyik Natália
NOL

Miközben Európa a saját menekültválságára figyel, elsikkad egy másik, a közelben zajló népvándorlás: a Világbank adatai szerint az USA után a világon Oroszországban él a legtöbb bevándorló. Az országban ezzel együtt drámai a demográfiai helyzet.

A mostani, 143 milliós lakosság eleve csak fele az egykori Szovjetunióénak, de a következő másfél évtizedben a borúlátó prognózis szerint akár további ötmillióval csökkenhet, ami nem csak a fegyveres erők hadrafoghatóságát érinti, de komoly gazdasági kockázatot is jelent. Moszkva migrációs politikáján múlik, hogy sikerül-e bevándorlókkal kompenzálni a népesség rohamos fogyását. Az orosz kormány érdeke az volna, hogy
hosszú távra az országba csábítsa a munkaképes ukrajnai menekülteket. Az elöregedő és egyre fogyatkozó orosz társadalom számára ez jelentené az egyetlen hosszú távú megoldást. (…)

Teljesen más a helyzet a közép-ázsiai országokból érkező bevándorlókkal. Az orosz nagyvárosokat tádzsik, kazah, kirgiz és üzbég vendégmunkások tömege árasztja el, akik kis lakásokban nyomorognak tucatjával azért, hogy a megkeresett pénzt hazautalhassák. A rengeteg illegális bevándorló miatt szigorították a törvényeket: 2015-től a munkavállalás céljából érkező migránsoknak komplex vizsgát kell tenniük orosz nyelvből, történelemből és a jogszabályokból.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2015. július 13. 11:56
akkor küldjük oda őket...keleti nyitás
Lakat_OS
2015. július 13. 11:38
meg érintőlegesen ez is: http://www.frontpagemag.com/2015/dgreenfield/putins-schizophrenic-fellow-travelers/
Lakat_OS
2015. július 13. 11:37
Ehhez a cikkhez kapcsolódik ez a cikk: http://www.dzsihadfigyelo.com/2013/11/19/a-kovetkezo-horrorisztikus-forgatokonyvunk-egy-muzulman-oroszorszag-allig-felfegyverkezve/
Brigadéros
2015. július 10. 16:40
Oroszból kell vizsgázniuk?!...Akkor jól rá[email protected]álunk a kedves szocialisták elődeinek köszönhetően évtizedeken át mindenki kötelezően tanulta, mégsem tud senki egy szót sem...Nem olyan egyszerű ám az! :) ...Igaz, szegény Szanyi még a magyart is töri...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!