Ha úgy tetszik – válasz Berkecz Balázsnak

2015. június 19. 14:01

Bízom benne, hogy egyszer akár szemtől szemben is megfogalmazza kérdéseit. Ha úgy tetszik egyenesen.

2015. június 19. 14:01
Lázár János
Lázár János
Berkecz Balázs blogja

Tisztelt Berkecz Balázs!

Örömmel tölt el, hogy június 8-i Dél-dunántúli Építész Fórumon, mint településtervezéssel foglalkozó szakember Ön is a meghívottak között volt. Kiemelten fontosnak tartom, hogy a politikai egyeztetések mellett szakmai fórumok keretében lehetőséget teremtsünk arra, hogy a szakemberek véleményükkel, javaslataikkal részt vegyenek a tárca és a kormány munkájában, tudásukat, tapasztalataikat bevonjuk az adott átalakítási, fejlesztési folyamatokba. Ha úgy tetszik Együtt.

Az interneten megjelent írásai és nyilatkozatai arról tanúskodnak, hogy a fórum témája foglalkoztatta, sőt mélyen érintette Önt, éppen ezért nem értem, miért nem tette fel kérdéseit a fórum keretében személyesen? Ha úgy tetszik nyíltan. 

Érthetetlen, de elgondolkodtató számomra az is, hogy miközben az Önnek küldött meghívón tisztán és érthetően az általam tartott fórumra invitálták, és erre Ön az interneten megjelent írásaiban is tesz utalást, a sajtóban újabban azt állítja, nem tudta ki tartja a fórumot és én csupán meglepetésszerűen tűntem fel és folytattam egyeztetést az építészekkel. Minden bizonnyal az őszödi beszéddel való erőltetett hasonlata készteti Önt az ehhez hasonló következetlenségekre. Ha úgy tetszik füllentésre.

Tisztelt Berkecz Úr!

Beszéljünk nyíltan! Megértem, hogy most úgy érzi, eljött az Ön politikai 15 perce, amely a hírműsorok reflektorfényébe repíti, ahogyan azt is, hogy pártjával továbbra is kétségbeesetten és fáradhatatlanul törekszik az előző – többek között Bajnai Gordon nevével és tevékenységével fémjelzett – uniós fejlesztési időszak kudarcait a jelenlegi Kormány felelősségeként feltűntetni. Ha úgy tetszik másra tolni a balhét.

Azt azonban határozottan visszautasítom, hogy a Dél-dunántúli Építészeti Fórum keretében létrejött konstruktív és eredményes egyeztetést, valamint az azon résztvevő, a Kormány munkáját kérdéseikkel és véleményükkel segítő szakembereket a pártjára jellemző pitiáner, a primitív napi szintű érdekek által vezérelt politikai hecckampány részévé tegye a sajtó nyilvánossága előtt. Ha úgy tetszik kispályás. 

A szakmai fórumok lényege, hogy az érintett területen dolgozó szakemberekkel megvitassunk egy-egy átalakítási folyamatot, és konstruktív egyeztetés, együttműködés során közös munkával segítsük az adott terület fejlődését. Az, hogy a szakmáját érintő fórum Önnek nem jelent többet, mint egy lehetőséget saját, kicsinyes politikai törekvései eléréséhez, az Ön dolga, ehhez azonban a fórum keretei és az ott jelenlévő építészek felhasználása a legkevésbé sem elegáns. Ha úgy tetszik méltatlan. 

A fórumainkra a jövőben is várjuk, munkatársaim gondoskodni fognak arról, hogy minden alkalomra meghívást kapjon. Bízom benne, hogy egyszer akár szemtől szemben is megfogalmazza kérdéseit. Ha úgy tetszik egyenesen.

Budapest, 2015. június 18.

Tisztelettel:

Lázár János

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2015. június 20. 11:29
Hát igen, itt is látszik, hogy mekkora az értelmi különbség a Fidesz és a libsibolsik között. Berkecz Lázárhoz képes egy analfabéta csiga.
catalina9
2015. június 20. 11:07
kuc-kuc 2015. június 19. 23:41 ..de ki a faszom az a Lázár?" hát aki rendre leiskolázza a ballibákat.
illiberator
2015. június 20. 11:04
Csak nem ennek a Berkecznek a testüregeit motozták át a szoci Keller Lászlóék?
catalina9
2015. június 20. 10:01
Jó levél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!