„Diáklányokat akarnak sötétedés után meglincselni” – Így szivárog le a kormányzati idegengyűlölet

2015. június 14. 17:01

Beszédes adat, hogy a Tárki május 5-én publikált felmérése szerint 1992 óta most a legnagyobb az idegenek elutasítása. 60 százalék még a pirézeket sem engedné be.

2015. június 14. 17:01
Dercsényi Dávid
hvg.hu

Amikor az Európai Parlamentben Orbán Viktornak a halálbüntetés és bevándorlási kérdőívről folytatott vitában a Zöldek képviselője, Rebecca Harms azt mondta, ő a kút mérgezője, a szintén Zöld párti Judith Sargentini pedig az orbáni provokáció óriási felelőtlenségére hívta fel a figyelmet, többen csak legyintettek. A hazai kormánypárti kommentárok szerint az EP csak az európai polkorrekt beszédmód frázisait puffogtatja, a magyar emberek pedig egyszerűen nem szeretik a »píszít«, de egyáltalán nem kirekesztők.

De ha belelapozunk a kormánnyal szimpatizáló Facebook-csoportok oldalaiba, jól látni, hogy egyre többször jelenik meg a bevándorlókérdés, és bizony Orbán kútmérgezése egyre sikeresebb. (…)

Kiragadott példákból persze nem érdemes általánosítani az egész társadalom egészére vonatkozóan. Az viszont beszédes adat, hogy a Tárki május 5-én publikált felmérése szerint 1992 óta most a legnagyobb az idegenek elutasítása, csak a magyarok 9 százaléka véli úgy, minden menedékkérőt be kell fogadni. 45 százalékuk mérlegelne (ami teljesen érthető), de ezeknek az embereknek 94 százaléka elutasító az arabokkal, 80 százaléka a románokkal, afrikaiakkal, kínaiakkal és a cigányokkal szemben. 60 százalékuk még a közvélemény-kutató által kitalált fiktív népcsoportot, a pirézeket sem engedné be.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2015. június 15. 08:30
Judith és Rebecca tudják a tutit.
Mich
2015. június 15. 00:13
„Diáklányokat akarnak sötétedés után meglincselni” ...Svédországban éppen tegnap találtak rá egy 17 éves diáklány holtestére. Egyelőre csak annyi szivárgott ki, hogy a gyilkosságért letartóztatott két gyanúsított "vendégmunkás"... Ennyit arról, hogy a Hazugsággyár szerint mi a lehetetlen...
Mich
2015. június 15. 00:05
A Hazugsággyár (HVG) persze most is felcseréli az okot az okozattal... 'sz nem azért van probléma az illegális bevándorlókkal mert a kormány konzultációt indított - hanem azért indított lakossági konzultációt a kormány (eddig több mint 500.000 válasszal), mert probléma van az illegális bevándorlókkal... Ennyi.
Zsolt75
2015. június 14. 23:00
Nem is fogjátok megérteni, míg a csoffadt seggeteket nyársra nem tűzik a laskaszájú kempingezők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!