Válasz az MNB-nek

2015. május 25. 16:31

Ha az MNB szerint a Quaestor-csoport tagjainak tevékenységét nem Tarsoly Csaba és családja irányította, akkor miért Tarsolyék vannak előzetes letartóztatásban?

2015. május 25. 16:31
Torba Tamás
Magyar Nemzet
„Az MNB közleményéből idéznék: »A Quaestor Hrurira Kft. – a mindenkori felügyelet által 2007 óta engedélyezett tájékoztatóján alapuló – legális kötvénykibocsátási programjának azonban – semmi köze sem volt ahhoz (kiemelés tőlem) hogy ezzel párhuzamosan egy másik társaságnál, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél visszaélés történt... Nincs tehát összefüggés a legális kötvényprogram és a visszaélés között....«

Ha a fentieket a felügyelet komolyan gondolja, tudniillik a Quaestor Hrurira Kft. kötvénykibocsátását a Quaestor Értékpapír Zrt. álcaként használva, a kibocsátó tudta nélkül azzal aljas módon visszaélt, akkor a helyzet nagyságrenddel rosszabb, mint korábbi nyilatkozataimban gondoltam. Szeretném megkérdezni, vajon az MNB szerint ki hozta meg a döntést a Hrurira kötvénykibocsátásáról és ki hozta meg a döntést a fiktív kötvények értékesítéséről. Ki hozta meg továbbá a döntéseket a Hrurira 2007 óta zajló, kötvénykibocsátásnak nevezett piramisjátékáról, ami az MNB szerint legitim azáltal, hogy ők és a korábbi felügyelet a tájékoztatókat jóváhagyta, és ezzel teret engedtek egy olyan folyamatnak, amelynek a végén több száz milliárd forint tűnik el? Hallott-e az MNB a Magyar Fejlesztési Bank által a Quaestor-csoportnak nyújtott, közel 20 milliárd forintos hitelről és a kapcsolódó problémákról? És arról, hogy a Győri ETO Park ügyében 2011 óta nyomozás folyt? Ha az MNB szerint a Quaestor-csoport tagjainak tevékenységét, úgy a Hrurira Kft.-ét, mint a befektetési szolgáltatóét nem Tarsoly Csaba és családja irányította, akkor kicsoda? Akkor miért Tarsolyék vannak előzetes letartóztatásban?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2015. május 26. 10:55
Ezután is lesznek brókercsalások. Ezután is beugranak az emberek ilyenekbe. Az államnak senkit nem szabad kártalanítani!!!! Miért én fizessek mint adófizető??????? Teszik fel a kérdést sokan akik, nem vásároltak ingatlant, autót, hitelre és nem helyeztek el pénzt ilyen befektetésekbe.
vakhangya5
2015. május 25. 20:59
A BudaCash ügyfelei miért nincsenek napirenden?
egyetmondok
2015. május 25. 20:51
Az azért világos,hogy a Q. borzasztó - szörnyű csalássorozatát a gyurcsányista,nyugatista, imperalista,sorosista...,izé van még valami,amit kihagytam?
2015. május 25. 17:31
A Quaestor bűnözői a felügyeleti szervek falazása és a hatalom érdekalapú szemethúnyása nélkül nem következhetett volna be. Ez nem egy pillanatnyi félresiklott cselekvés, hanem a "rendszerváltó elit" szorgos, sok éven át tartó bűnszövetkezeti cselekményének az eredménye. A korrupciós fonalak a kormány, az MNB, a Legfőbb Ügyészség és a Quaestor között cikáztak. Némi optimizmussal megelőlegezhetjük, hogy ez az évszázad legnagyobb korrupciós botránya. Lehet kezdeni a lemondásokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!