Az ellenzék sikere

2015. május 07. 11:48

A legveszélyesebb hordók elszállítása megkezdődött, de a lakosságot fenyegető veszély csak akkor múlik el, ha a környezetet, akár a szükséges talajcserével is, véglegesen megtisztítják a már elfolyt mérgező anyagoktól.

2015. május 07. 11:48
Lázár András
Népszabadság

Tarlós István egy nappal korábban még pikírt, nagyképű elutasító válaszlevelet írt Szigetvári Viktornak – amiben a környezetszennyezés helyett Jósika Miklós író születésnapjára és a Napóleont legyőző Kutuzov tábornok halálára (?) emlékeztette az ellenzéki politikust –, ám amikor láthatóan megszületett a legfelsőbb döntés a mérgező anyagok elszállításáról, akkor már a Fővárosi Közgyűlés ülésén ő is rendkívüli fontosságú ügyként, napirend előtt jelentette be, hogy ő bizony azonnal a kormányhoz fordul a probléma miatt; s a nagyobb nyomaték kedvéért aztán fel is kérte az egyik helyettesét meg a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetőit, hogy rögvest tartsanak helyszíni szemlét az Illatos úti helyszínen. Végül, mindössze három nappal az államtitkár elhárító mellébeszélését követően, a különleges teherautók már meg is kezdték a legveszélyesebb anyagok elszállítását.

E sorok írásakor a veszélyes méreg még itt van a közvetlen környezetünkben, de talán nem felesleges hangsúlyozni: abban, hogy valami – talán – elkezdődött, ez alkalommal a demokratikus ellenzék pártjai és mozgalmai, a környezetvédők és a civil mozgalmak lankadatlan aktivistái elévülhetetlen érdemeket szereztek. Az Orbán-kormány csak kőkemény politikai kényszerek és az egységes ellenzéki fellépés számukra politikai kockázatot jelentő megjelenése esetén vehető rá bármire, ami közvetlenül nem a fideszes politikai hatalom megtartását és a hozzájuk közelállók gazdagodását van hivatva szolgálni. Realitásérzék, az ország és a jövő generációk iránti felelősség a fideszbolsevik rezsim napi gyakorlatában nem ismerhető fel. Az pedig még pozitív végkifejlet mellett sem elfogadható hungarikum, hogy a Fidesz által megszállt Magyarországon csak Orbán Viktor személyes döntése alapján történhet valami érdemleges.

A legveszélyesebb hordók elszállítása megkezdődött, de a lakosságot fenyegető veszély csak akkor múlik el, ha a környezetet, akár a szükséges talajcserével is, véglegesen megtisztítják a már elfolyt mérgező anyagoktól. Semmi kétség, hogy ha végül tényleg ártalmatlanná teszik ezt az egész fővárost veszélyeztető lerakatot, akkor hatalmas kormányzati kampány fogja világgá kürtölni, hogy Orbánék ezt is »megoldották«. Ám nem vitatható, hogy a várható kormányzati sikerpropaganda ellenére valójában mindez mégis a környezetvédők, a felelős, demokratikus ellenzéki politikusok, s nem mellékesen a független, tényfeltáró sajtó érdeme lesz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. május 07. 12:17
Jó régen ott voltak azok a hordók. Az ellenzék személyesen viszi el a hordókat? vagy fizeti a munkagépeket? Az siker lenne:-)))
formaegy
2015. május 07. 12:17
"Ám nem vitatható, hogy a várható kormányzati sikerpropaganda ellenére valójában mindez mégis a környezetvédők, a felelős, demokratikus ellenzéki politikusok, s nem mellékesen a független, tényfeltáró sajtó érdeme lesz." Hány éve tárolják? Minden trágyadomb eltakarítása (még az IMF hitel is) erre a kormányra maradt! El is takarítja! Mi a ti sikeretek te szerencsétlen vén majom? Ennek a kormánynak egy hibája van, hogy benneteket nem képes eltakarítani! Pedig ti bűzlöttök a legjobban! Ti vagytok az igazán veszélyes hulladék!
Antigoné
2015. május 07. 12:00
Legyen vele boldog az ellenzék. (Az ügy persze fontos, de vicces, hogy ekkora pártpolitikai jelentőséget tulajdonít neki a szerző)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!