Hadüzenet vagy béketárgyalás?

2015. május 28. 15:19

Cameron dilemmája most az, hogy mikorra írja ki a népszavazást. Ha az üzleti világ érdekeit akarja előtérbe helyezni, viszonylag gyorsan sort kell kerítenie a referendumra.

2015. május 28. 15:19
Heckenast László
Messzelátó

Cameron dilemmája most az, hogy mikorra írja ki a népszavazást. Ha az üzleti világ érdekeit akarja előtérbe helyezni, viszonylag gyorsan sort kell kerítenie a referendumra, hogy eloszlassa a bizonytalanságot. Ha viszont reformokat akar elérni, ahhoz időre van szüksége. De ha az elérhető reformok nem elég mélyrehatóak, akkor érdemes-e ezért meghosszabbítani a bizonytalanságot? Ki mondta, hogy könnyű miniszterelnöknek lenni?

Ráadásul a népszavazás kiírása körül is viták lehetnek. Mert bár a Munkáspárt új vezetése már támogatja a referendumot, jelezték, hogy a skót nacionalistákkal karöltve a 16-17 éves korosztályra is ki akarják terjeszteni a szavazati jogot. Az euroszkeptikusok viszont attól félnek, hogy ezzel az »Igen« pártiak jutnának előnyhöz. Így könnyen elképzelhető, hogy bár a törvény tervezetét már csütörtökön a parlament elé terjesztik, a Felsőház – ahol a Konzervatívok nincsenek többségben – jó ideig késleltetni fogja a népszavazás kiírását.

Cameron a júniusi EU-csúcs előtt minden tagállam vezetőjével találkozni szeretne. Ezen a héten Dániába, Hollandiába, Franciaországba, Lengyelországba és Németországba látogat el, és próbál támogatást szerezni reformjaihoz. És nyilván reménykedik abban, hogy most nem marad annyira magára, mint amikor Juncker elnöki jelölését próbálta megakadályozni, és végül csak ő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavazott ellene.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. május 29. 01:49
Ennél nagyobb dilemmája sohase legyen!
moha
2015. május 28. 19:53
...vége a kontinentális (kelet-európai) sütikézésnek Anglia megy...:)...mielőtt még cehhet kellene állnia a görögöknél, spanyoloknál, olaszoknál, magyaroknál ect......London az usa előre tolt bástyája az eu-ban---még a TTIP-keresztül nyomja és jó is van....csak gyorsan-gyorsan, az idő pénz mint tudjuk.. a jó üzlet az amikor sokkal kevesebbet teszünk vissza mint amit kiveszünk...:)
brekker
2015. május 28. 19:51
Öveges and Heki Rap https://www.youtube.com/watch?v=2e7XopMZrgo A valóság ezzel szemben inkább az, hogy inkább Heki, mint ki tudja miféle Pubi vagy Buki.
brekker
2015. május 28. 19:46
Túl valóságos, túl őszinte. Ez így nagyon nem lesz jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!