Rosszul ítélünk

2015. május 28. 08:55

Mintha a szerzetes tanárt a liberalizmus tanai ösztökélték volna a kiskorúakat veszélyeztető cselekedetekre. Mintha nem ő maga lenne a felelős a saját tetteiért.

2015. május 28. 08:55
Hajba Ferenc
Népszabadság

A hír megjelenése napján, amikor még nem lehetett tudni, ki a még véglegesen le sem zárt egyházi vizsgálat gyanúsítottja – aki időközben már elhagyta a rendet –, főleg az egyházi iskolák ellenzői ítélkeztek vadul. A cölibátust, az állam és az egyház szétválasztásának hiányát, a kiváltságokat szapulták. (...)

(...) Felette most ítélkeznek, mert ítélkezni kell. A közvélemény is ezt teszi. A kommentelők közül elsőként azok jöttek elő, akik a liberalizmus velejárójának tartják a kiskorúak veszélyeztetését vagy a homoszexualitást. Mintha a szerzetes tanárt a liberalizmus tanai ösztökélték volna a kiskorúakat veszélyeztető cselekedetekre. Mintha nem ő maga lenne a felelős a saját tetteiért.

Úgy látszik, történhet bármilyen rettenetes esemény ebben az országban, azt szinte mindig valamilyen ideológiai nézetrendszer elkerülhetetlen következményeként éljük meg. Nincs személyes cselekvés, bűn és erény, felelősnek óhatatlanul azt az ideológiai értékrendszert tartjuk, ahová az érintett tartozik vagy besorolható. És így akkor is rosszul döntünk, amikor az orrunk előtt van minden, ami az ítélkezéshez szükséges.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuc-kuc
2016. március 25. 20:36
A liberalizmus meg a gyurcsány az oka! Megjegyezted? Érted? ... a liberalizmus meg a gyurcsi. Na nem is vagy Te annyira hülye ha el tudod majd ezt ismételni! ...tehát a lib...
atila68
2016. február 19. 07:28
Kedves Ferenc. Mire alapozza a fejedelmi többest?
kispufi
2015. július 10. 15:18
lehet, hogy a szerző bort iszik és vizet prédikálva valóban felmentené azt, aki az ő térfelén játszik, de amit megrajzolt - és végre vörös farok nélkül -, az ezúttal hiteles - az egyik elítéli azért, mert szerinte a nő nélküli közeg termeli ki ezt az aberrációt, a másik azért, mert szerinte meg az uralkodó kor- és világszellem. elolvastam kivételesen az egészet. benne van ez is: "Nem kellett azonban sok idő hozzá, hogy kiderüljön, ki az eset gyanúsítottja. Egy költő, egy „ahhoz képest” liberálisnak gondolt szerkesztő, szerzetes." hát ez olyan nocsak-szerű számomra. nem tudtam, hogy nevesítve is vagyunk, akit ezek szerint a közvélemény egy része is ismerhet. de ki az? bulvár vagy nem, felcsigázódik az ember érdeklődése, ilyen a természetünk...
Mindjárt
2015. június 14. 10:25
Nehéz szavakkal elmondani, hogy mennyire undorodnak a keresztények a pedofil papoktól és azoktól akik őket megvédték. Ferc pápa határozott fellépése sokat segít abban, hogy ilyesmi a jövőben ne fordulhasson elő. Sok sikert kivánok neki. Ugyan akkor undorítónak tartom azt is, hogy a zsidó Hajba a papok miatt aggódik és nem a saját zsidó pedofil rabbijai miatt. https://kuruc.info/r/34/107354/ A zsidók mindent megtesznek, hogy a média ne jelentsen a peofil rabbik és pedofil zsidó vezetőkről. http://davidduke.com/zio-media-suppress-news-rampant-pedophilia-orthodox-jewish-community-contrasted-treatment-catholic-church/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!