Kiderült: ezért nem ismeri el a magyar kormány az örmény népirtást

2015. április 23. 14:44

Kíváncsiak voltunk, hogy az Orbán-kormány, miközben az örmények értékes részét teszik ki a magyar társadalomnak, a közfelfogással és az EU felívásával dacolva miért nem nevezik népirtásnak a történteket.

2015. április 23. 14:44
Szőnyi Szilárd
Válasz.hu

„Miközben a Heti Válasz friss számában felelevenítettük a történteket, kíváncsiak voltunk, hogy az Orbán-kormány, miközben az örmények értékes részét teszik ki a magyar társadalomnak, a közfelfogással és az EU felívásával dacolva miért nem nevezik népirtásnak a történteket. Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke az alábbiakat válaszolta kérdésünkre:

»Magyarország a hazai örménység és Örményország irányába már több gesztust tett, miután kiadtuk Azerbajdzsánnak Ramil Safarovot, aki 2004-ben baltával megölt egy örmény katonát Budapesten” – mondja lapunknak Németh Zsolt. Az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke emlékeztet: hazánk több, az örmények kárpát-medencei jelenlétével kapcsolatos emlékművet állított fel, és az Európa Tanácsban és az Európai Parlamentben az örmények elleni atrocitásokat népirtásnak minősítő határozatok mögött ott vannak a magyar szavazatok is. „Ugyanakkor ezen határozatoknak a nemzeti jogrendbe való átültetése a legtöbb EU-tagállam számára problematikus, mert ezzel romlanának az adott állam és Törökország kapcsolatai. E tekintetben Magyarország az EU fő sodrához tartozik.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. április 24. 08:35
Gyáva,szatócsok vagyunk!
atila68
2015. április 24. 07:50
Politikának hívják hülyegyerek!
Box Hill
2015. április 23. 19:51
A magyar nemzetnek a török megszállás felelősei okozták a legnagyobb kárt. Lengyel Balázs: A török Magyarországon (Móra Ferenc könyvkiadó, 1975) című képes tankönyvében van egy ábra, amely Buda középponttal ábrázol két térkép-téglalapot. (149.old.) Széltében kicsit nagyobb, mint Esztergom - Hatvan, függőlegesen a Dunakanyar - Szigetbecse távolságot ábrázolja mindkettő. Az összehasonlító két térkép egyikén pontokkal jelöli a XV. század végi állapot településeit, a másikon pedig a XVIII. század végére megmaradt "magyar községek"-et. Összeszámoltam: a török előtt 238 település volt, utána pedig csak 52. Azaz kevesebb, mint 22% maradt. Feltehető, hogy ettől délebbre még rosszabb volt a megmaradók aránya. Ez a holokauszt smafu?
Mindjárt
2015. április 23. 19:35
Aljas dolog úgy megpróbálni elmagyarázni az örmény népírtást, hogy felhoznak más szörnyű dolgokat amiket a magyarok ellen követtek el mások - nem az örmények. Sokkal hitelesebbek lennénk a saját sérelmeink orvoslásában, különösen a határon túli magyar honfitársaink érdekvédelmében ha mások szenvedését nem próbálnánk lekicsinyelni. Sajnos, nagyon sok hozzászóló pontosan ezt csinálja. A törökök nem sak az örményeket de sok mást írtottak. A magyarokat is írtották. A török hódítás alatt 1-1/2 millióval csökkent hazánk magyar népessége. Ez több mint 1-1/2 millió honfitárs akit elvesztettünk mert ha nem lett volna török pusztítás akkor a magyarok nem 1-162 millióval kevesebben hanem milliókal többeen lettek volna. Nem lett volna Trianon. Értitek jó. Ha nem értitek, maradjatok tudatlanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!