Kockázatok és mellékhatások

2015. április 01. 18:43

A zárva tartás egyszersmind a KDNP erőpróbája is, hogy képes-e valódi pártként kiintegetni a Fidesz háta mögül, vagy valóban egy enervált, jelentéktelen minipárt.

2015. április 01. 18:43
Miért Rigó
Tutiblog

„Miközben a baloldal lassan botránnyá dagasztja ezt a kezdeményezést, sajnálatosan célkeresztbe kerül a KDNP-n keresztül maga az egyház, és katolikus vallás. A vasárnapi zárvatartás intézménye lehetne egy könnyen dekódolható, világnézetek fölött álló üzenet. A vasárnap lehetne a család és a szabadidő szimbolikus napja, lehetne a kapitalizmus által diktált fogyasztói társadalomképpel szembemenő közösségi üzenet, lehetne a szakszervezetek és más baloldali csoportok/szervezetek által hangoztatott kizsákmányolás és munkakötelezettség elleni kiállás. Lehetne a nemzeti karaktert leradírozó multinacionális cégek elleni fellépés, a szinte teljesen megsemmisült hazai kiskereskedők helyzetbe hozása. Ehelyett a vasárnapi zárvatartás ügye egyfajta alkalommá vált, hogy a liberálisok, a sámánhívők és a prolik kiélhessék zsigeri egyházgyűlöletüket, hogy lehessen klerikális agressziót emlegetni, nomeg hülyekatolikusozni. (...)

A zárva tartás egyszersmind a KDNP erőpróbája is, hogy képes-e valódi pártként kiintegetni a Fidesz háta mögül, vagy valóban egy enervált, jelentéktelen minipárt. A legfontosabb azonban, hogy egy ilyen politikai kezdeményezés károsultja semmi esetben nem lehet maga a vallás, és ha ezt nem ismerik föl kellő időben Semjénék, akkor elveszítenek mindent jogot arra, hogy annak értékrendjét képviseljék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
talán
2015. április 02. 16:11
Mármint Akitlosz
talán
2015. április 02. 16:09
Több ilyen pártot is meg tudnék nevezni, ha birtokában lennék a pártok ilyen magasfokú támogattságú indexének.
Gépész53
2015. április 02. 14:45
"a liberálisok, a sámánhívők és a prolik kiélhessék zsigeri egyházgyűlöletüket," A kedves szerző meg kiélhesse a baloldal iránti gyűlöletét! Nagyon bosszant, hogy az évtizede korán reggel nyitva tartó bolt most már csak 6 órakor nyithat ki, így munkába menet (5-fél 6 között!)nem tudom megvenni a napi friss kaját. Ezért mindazokat utálom, akik ezt kitalálták és megszavazták. De eszembe sem jutott idáig ezért az egyházakat vagy a kereszténységet okolni. Az, hogy van egy jelentéktelen, önálló támogatottsággal nem rendelkező párt, amely nevében a keresztény szó szerepel, nem jelenti azt, hogy ők az egyházak vagy a keresztények érdekeit képviselnék. Ők(is) a saját érdekeiket képviselik.
atila68
2015. április 01. 21:49
No most az van, hogy a vasárnapi zárvatartásra az élelmesebbje már reagált a nyitvatartási idő átstruktúrálásával. A családi kisboltok pedig még nyertek is. De ez a poszt igazából a KDNP érdekérvényesítő erejének demonstrációjáról szól. Aki ezek után százalékokról értekezik az pont ezt nem érti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!