Egész nagy bajban van az ország

2015. április 13. 11:08

A Jobbik tényleg nagyon meredek alakulat.

2015. április 13. 11:08
Magyari Péter
444

„Ennek a jobbikos győzelemnek messzemenő következményei lehetnek. Ez az egyetlen párt, amelyik a tavalyi választások óta érdemben erősödni tudott a közvélemény-kutatások szerint. A mostani egyéni győzelem újabb lendületet ad nekik. A pártban már elhiszik, hogy legközelebb is győzhetnek, és ez a magabiztosság erőt ad majd. És a választók közül is azok, akik eddig azért tartózkodtak a Jobbiktól, mert attól tartottak, hogy elveszik a szavazatuk, kedvet kaphatnak, hogy rájuk szavazzanak. Komoly, létező szereplő lettek, jelentős előrelépés az egyéni mandátum.

Fontos lehet, hogy a Jobbik nem legfőbb bázisán, Észak-Kelet-Magyarországon bizonyította be, hogy egyéniben is tud nyerni, hanem a Dunántúlon, a Balaton-felvidéken, igazi Fidesz-terepen. Ez plusz magabiztosságot adhat.

És ez azért baj, mert a Jobbik tényleg nagyon meredek alakulat. Tagadják a modern világot, uszítanak embercsoportok ellen, sokkal közelebb vannak Moszkvához mint a Fidesz, ellenzik Magyarország EU- és NATO-tagságát. Lényegében azt a keveset ellenzik, amiben nagyjából, legalább a szólamok szintjén még egyetértés van a Fidesz és a baloldal között. Azt a néhány alapértéket, ami talán elvi szinten még létezik a magyar politikában: a Nyugathoz tartozást és az emberi jogok tiszteletét. Innen nézve a párt erősödése elég aggasztó fordulat. E fordulatban biztosan szerepe van annak is, hogy ezen értékeket a régi nagy pártok kiüresítették az utóbbi években. Számított ebben a 2006-os rendőri erőszak, és a 2010 óta kormányzók illiberális fordulata is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. április 13. 23:43
A Balaton Felvidék már csak volt Fidesz terep. Lasztovicza hosszú regnálása alatt elkényelmesedtek. Aztán meg kinek aggasztó a Jobbik erősödése, kinek meg reményt keltő. :-) Ízlés dolga.
Albu
2015. április 13. 23:05
„erős skizofrénia szükséges hozzá...” A soraidhoz is. Egyenes, nyílt, érthető érvelés : )
pkarcsi
2015. április 13. 18:30
Nem az ország van szarban,hanem ti,elvtársak.Nem olyan soká mentek a lecsóba.Vidd magaddal majd portálotokat meg az alja zsidó tv-t.
Viz Elek
2015. április 13. 17:28
Az a dk/mszp jelenlegi/volt vezetője nácizik akit egyetemi kisztitkárként hatalmas vörös zászlóval láttam videón vonulni, és meg volt győződve a szocialista rendszer felsőbbrendüségéről mint besúgó. Most meg a legnagyobb demokrata! Ja hogy változik az emberek életszemlélete? Feltételezve, hogy igaz, hogy jobbik képviselőjelöltje fiatal korábban tényleg az ss jelmondását tetováltatta magára az ő életszemlélete nem változhatott? Vagy ez csak a szoci/dk-s elvtársak privilégiuma? Na ez az egyik undorító ok amiért húzzanak a sunyiba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!