Magyarországnak nem az Iszlám Állammal kellene foglalkoznia

2015. április 10. 09:45

Ha a miniszterelnökük azt mondja, azért küld csapatokat Irakba, hogy megvédje Magyarország és a világ biztonságát, akkor hazudik. Interjú.

2015. április 10. 09:45
Loretta Napoleoni
Origo
Ön szerint a katonai beavatkozással megnőhet Magyarországon a terrorfenyegetettség?

Mindenképpen, és azzal sem védekezhetnek, hogy ez egy kis ország. Dánia is az, és nézze meg, mi történt Koppenhágában. Nem csak a nagy országok vannak veszélyben.

Akkor mi lenne a megoldás? Hogyan tudnánk garantálni a biztonságot?

Az igazság az, hogy Európa biztonságát a második világháború vége óta azok a közel-keleti rezsimek garantálják, amelyek barátságban állnak a Nyugattal, saját népüket viszont elnyomják. Az Iszlám Állam most ezt pusztítja el. Ha tehát a reálpolitikát nézzük, akkor szárazföldi támadást kellene indítani a régióban, és gyarmatosítani, bevezetni a saját rendszerünket, és több száz évre ottmaradni. Ez természetesen képtelenség. Az alternatíva az, ha hagyjuk, hogy megvívják a saját háborújukat. Nem szabad közbeavatkoznunk, nekik kell megtalálniuk az egyensúlyt. Csakhogy ez sem fog megtörténni, amíg az emberek Európában azt hiszik, hogy demokráciában élnek.

Ezt hogy érti?

Ha a miniszterelnökük azt mondja, azért küld csapatokat Irakba, hogy megvédje Magyarország és a világ biztonságát, akkor hazudik. Ilyen csak egy áldemokráciában történhet. Egy valódi demokráciában a magyar miniszterelnök a magyarok érdekeit nézné, nem pedig Washingtonét. Annyira elfoglal minket az Iszlám Állam elleni harc, hogy nem vesszük észre a valódi problémákat. Szerintem az önök miniszterelnökének Ukrajnával és az ottani háborúval kellene foglalkoznia, ha valóban a magyarok érdekeit akarja szolgálni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grad
2015. április 19. 20:25
"Napoleoni ... She is an active member of the feminist and marxist movements" ..." Van még kérdés, hogy érdemes figyelni bármire is, amit ez a nő mond??
justiceforhungary
2015. április 10. 14:51
ez az olaszok szabótímeája ?
várúr
2015. április 10. 14:15
Egyik Serdült, a másik Napoleoni.. Érdekes, hogy a Mandi szemlézi az összes furcsa, no name figurát. Csupa szakértő.
világbéka
2015. április 10. 12:17
Serdült Viktória Loretta Napoleoni Nyilván illene tudnom róluk valamennyit, ha már egy országos hírportálon interjúvolják egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!