Baloldali bomlasztás belülről

2015. április 24. 18:37

A Magyar Szocialista Párt pont úgy csinál, mintha a csúcson lenne. Szanyi Tibor saját magukat bírálja, a nőtagozat pedig a Demokratikus Koalíciót rugdossa. Bravó.

2015. április 24. 18:37
Herczeg Sándor
PoliPraktika

„A Magyar Szocialista Párt pont úgy csinál, mintha a csúcson lenne. Szanyi Tibor saját magukat bírálja, a nőtagozat pedig a Demokratikus Koalíciót rugdossa. Bravó. (...)

Teljesen világos, hogy Szanyi úgy gondolja: az MSZP megerősödve – de nem a jelenlegi vezetéssel – képes egyedül is nyerni 2018-ban. Ezek szerint vagy nem olvas közvélemény kutatásokat, vagy nem figyel kellőképpen az időközi választások eredményeire. Amellett, hogy saját pártját is bírálja, oda is csap egyet-egyet, ahol még lehetnek baloldali szavazók, vagy legalább szimpatizánsok. Nem hinném, hogy az Együtt, a DK, vagy éppen a PM bázisát teljesen nélkülözve bármikor is lehetne országos MSZP-s siker. Ha már elmentek addig, hogy az MSZP fragmentálódott, akkor mégis meg kellene szólítani valahogy a teljes tábort, mert egy baloldali belső bomlasztás nem vezet sehová. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük a Jobbik tagadhatatlan megerősödését.

Az MSZP-s és DK-s vezetők gondolkodása egyébként nehezen értelmezhető. Egy olyan időszakban, amikor a Fidesz meggyengült, akkor nem azzal vannak elfoglalva, hogy konkrét ügyekben egységesen próbáljanak lépni, s ezzel népszerűséget növelni, hanem – s ezt Szanyi eltalálta – zavarosan működnek, befelé és kifelé egyaránt rugdosnak. Egyedül Szigetvári Viktor ítélte meg jól mindezt, de az Együtt támogatottsága elmarad az előző két pártétól, s korábban Kónya Péter kilépése kapcsán ott is adódtak viták.

Nyilvánvaló, hogy a baloldali pártok egymás közötti torzsalkodása kinek kedvez. A Fidesz nem tud annyi szavazót veszteni, amivel őket figyelemre méltóan gyarapítja, ezért rendkívül megemelkedik a bizonytalanok száma. A tendencia változatlansága esetén ők jelentős számban a sokszor kőegyszerűséggel – köszönöm a találó kifejezést Bayer Zsoltnak – fogalmazó Jobbikhoz fognak csatlakozni. 

Az lesz, amire igény van. El kellene gondolkodni ezen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2015. április 26. 09:51
Ezek semmit sem tanultak a spanyol polgárháborúból. Akkor is fontosabb volt az "elhajlók" irtása mint Madrid megvédése. A gpu vagy fene tudja melyik, lelkesen irtotta a saját embereket. Szanyiék ugyanezt csinálják. A gyökerekkel nehéz leszámolni!
moha
2015. április 25. 21:35
...az mszp-nek mindegy....minél erősebb a jobbik annál jobban eladható a szájtáti népeknek az mszp-fidesz nagykoalíció...szép álmokat Magyarország!
pollip
2015. április 25. 10:08
Az is gond lehet, hogy a fő tanácsadóik ilyenek: :-)))) Heller Ágnes: Rájöttem, hogy saját szűkebb „filozófiai történetemben” is sok dologra rosszul emlékszem.
Mich
2015. április 25. 02:54
A Baloldal már SZÉTROHADT, belülről - ezt fogd fel már végre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!