Vidám vasárnap

2015. március 09. 07:24

Szóval a lényeg, hogy az emberek visszakapják a vasárnapot. Az nem derül ki egyértelműen, hogy az emberek mely része élvezi igazán a parancsba adott szabadnap áldásait.

2015. március 09. 07:24
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

Csak azért nem kérdezték meg az ő véleményüket is, mert megesik velük olykor, hogy nem ismerik fel saját érdekeiket. Elég, ha a KDNP-frakció jónak ítél valamit, az a tömegeknek csak a javára szolgálhat. Kár lenne a tisztánlátást közvélemény-kutatással, népszavazással és más hasonló, kétes kimenetelű, költségigényes demagóg akcióval összezavarni. Szóval a lényeg, hogy az emberek visszakapják a vasárnapot. Az nem derül ki egyértelműen, hogy az emberek mely része élvezi igazán a parancsba adott szabadnap áldásait. A kereskedelem dolgozói-e, akik a munka nyűgétől szabadulnak meg, vagy a vevők tömege, akik a vásárlás gyötrelmeit halaszthatják másik napra. Mert a KDNP fényes elméi mindkét fél számára meghirdették a kegyelmet, mondván, minő csúnya, a haladó kapitalizmustól idegen gyakorlat az, hogy egyeseknek vasárnap is verejtékkel kell megkeresniük a betevőt, ám az sem válik a munkaalapú társadalom épülésére, hogy mások meg vásárolnak ilyenkor. Mennyivel szívhez szólóbb látvány lenne, ha vasárnaponként eladók és vevők kéz a kézben vonulnának a templomba.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. március 09. 10:27
A "demokráciákban" mástól sem fél jobban az államhatalom, mint a demokratikus népszavazásoktól.
improduktiv
2015. március 09. 09:27
Így lesznek a Paulusokból újra Saulusok. Fogy az MN olvasótábora és a HírTv nézői is. Lassan felzárkóznak az ATV és a HVG mellé. Szomorú, de elbúcsúzom tőletek, Simicska-manipulálta média.
Gombóc XVI. Artúr
2015. március 09. 09:22
Eszemben sincs Budapestet a "vidék" elé helyezni, de ugyanaz nyilván másképp érinti az ország 20%-át, akik Budapesten laknak. Nomeg azt sem szabad elfelejteni, hogy több millió ember vidéken is nagyvárosokban él. Szóval a klasszikus értelemben vett "vidéken" az ország lakosságának jóval kisebb része él. Öket nyilván nem érdekli annyira a vasárnapi zárvatartás.
marko11
2015. március 09. 09:07
Ugró Miklós régi szokása szerint, megint jókat írt. (És nem kell minden kormány-kritika (jogos kormány-kritika!) mögött a Lajost keresni!) Már előre látom, hogy a következő választást el lehet veszíteni ezzel az ostoba rendelkezéssel. Mert az ellenzéki pártok nyilván első helyen fogják szerepeltetni a választási ígéreteik közt, hogy - visszaállítjuk a vasárnapi nyitva tartást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!