Mit kíván a magyar civil?

2015. március 18. 07:20

A civil kifejezésnek a magyar szóhasználatban kettős jelentése van. Az eredeti, a latinból átvett jelentés a polgári (nem katona, nem egyenruhás) személy, ám használják hozzá nem értő, dilettáns értelemben is.

2015. március 18. 07:20
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

Sebtében kikiáltották rendszerbontó népszavazásnak, ami nem kevés önbizalomról és optimizmusról tanúskodik. Mert amíg 19 kérdést keresztülvernek a választási bizottságon, könnyen lehet, hogy addigra 18-on is túl leszünk, mármint 2018-on, a következő választáson. Másrészt a kérdéseket sorra véve képtelenek vagyunk eldönteni, melyek lennének azok, amelyek megszavazása esetén megbukna akár Orbán, akár a Fidesz, pláne mindkettő egyszerre! Talán attól, hogy a politikusok családtagjai is tegyenek nyilvános vagyonnyilatkozatot? Vagy attól, hogy állítsák fel az Európai Ügyészséget a korrupció ellen? Vádaskodni könnyű, de az is megeshet, hogy ezek az intézkedések nem a Fidesz, hanem a remélt és követelt új magyar köztársaság vezetőinek életét nehezítenék meg. Mert a követelések egy részét a kicsinyes irigység, másik részét a szakmai tudatlanság, harmadik részét az ország helyzetét figyelmen kívül hagyó türelmetlenség, a negyediket pedig a natúr önös érdekek diktálták. Végeredményben nem is olyan nehéz eldönteni, hogy a civilség melyik értelmében civil követelések ezek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuti
2015. március 18. 10:40
Ez a próbálkozás a dilettantizmus egyik csúcsteljesítménye.A valóságtól való távol állás, és a háttér ismeretének hiánya mellett, primitív irigykedés pont úgy felismerhető a kérdésekben, mint az alapvető jogi ismeretek hiánya, valamint egyes esetekben a kompetenciák ismeretének hiánya. Nem tudni, hogy ezzel tovább akarják égetni magukat, vagy tényleg ilyen alacsony szinten állnak. Mindenképpen szégyen, hogy ilyesmivel állnak elő!
yanoo
2015. március 18. 10:33
"Mit kíván a magyar civil?" Norvég pénzt.
KannibálTatárÚr
2015. március 18. 09:03
Úgy olvastam, hogy Mo.-n a diákoknak kötelezővé akarják tenni a holokauszt emlékhelyek látogatását. Ezeken az emlékhelyeken a holokausztot hazug módon mutatják be, mintha az nem Németországban, hanem Mo.-n történt volna és meg sem említik, hogy a zsidók transzportja Mo.-ról a zsidók, a zsidó vezetők egyetértésével történt. Ezzel azt akarják elérni, hogy a magyarok bűnösnek érezzék magukat olyanban, amit nem követtek el, ill. olyanban, ami a zsidók egyetértésével történt. Népszavazás kiírását javaslom ezzel a kérdéssel: "Egyetért azzal, hogy a magyar diákokat holokauszt-emlékhelyek látogatására kényszerítsék akaratuk ellenére is?" A kérdést lehet pontosítani, de úgy, hogy ha nem lesz meg a szükséges részvétel, akkor az azt jelentse, hogy a magyarok nem akarják gyerekeiket holokausztosítani. A népszavazást a Jobbiknak kellene kezdeményeznie.
marko11
2015. március 18. 08:33
Remélem, hogy Ugró Miklós (mint ez az írása is bizonyítja) a Simicska birodalmon belül is - a szabályt erősítő kivételként! - továbbra is a saját, okos véleményét írhatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!