Tizenkilencre lapot

2015. március 27. 14:15

A Vajda Zoltán és a Gulyás Balázs, valamint a hozzájuk csatlakozó civil szervezetek által fémjelzett tüntetések új tartalmat adnak a civil politizálásnak.

2015. március 27. 14:15
Székely Sándor
Népszabadság

A Vajda Zoltán és a Gulyás Balázs, valamint a hozzájuk csatlakozó civil szervezetek által fémjelzett tüntetések új tartalmat adnak a civil politizálásnak. Nem félnek politizálni. Nem félnek együttműködni. Úgy tűnik, rájöttek: véget kell vetni a baloldal önsorsrontásának. Abba kell hagyni saját magunk ekézését. El kell felejtenünk, hogy Orbán Viktorhoz – egy „maffiózó család” fejéhez – mérjük magunkat. Politizálnunk kell. Mert politizálni, beleszólni az ország, a megye, a város, a falu ügyeibe, jó dolog. Jó dolog, ha nem hagyjuk, hogy a fejünk fölött döntsenek. Tudnunk kell élni a jogainkkal. Tudnunk kell elhinni, hogy politikus nemcsak az lehet, aki húsz évig erre készül, hanem bárki, aki késztetést érez arra, hogy beleszóljon a közéletbe. A netadós tüntetések, a magánnyugdíj-tüntetések végre célt értek. Meghátrálásra késztették a kétharmadot. Megmutatták, hogy lehet és érdemes politizálni. Lehet a pártokkal, szakszervezetekkel, civil szervezetekkel együttműködve dolgozni. Biztos vagyok benne, hogy a február elején hétszázezer tévénéző előtt, a Parlament előtt megtartott tüntetés hozzásegítette Kész Zoltánt a veszprémi győzelemhez. Mindezt média és pénz nélkül, és az újra önállósuló Szolidaritás Mozgalom országos aktivista hálózatára támaszkodva érték el. 2015. március 15-én nem csak egy ellenzéki tüntetés volt. Egyrészt a nemzeti ünnep alkalmából közösen ünnepeltek azok a pártok, civil szervezetek, amelyek valóban a Fidesz leváltását akarják. Ott volt az MSZP, a DK, az Együtt, a PM, valamint a Szolidaritás is. Az LMP zászlóit nem láttuk. Nem dőlt össze a világ. A nap is szépen sütött. És legalább harmincezer ember jött el. A szervezők jól érezték, hogy az elmúlt hónapok jól megtervezett tüntetései után, ahol mindig emelték egy picit a tétet, március 15-én megint mondani kell valamit. A végén történnie kell valaminek, ami továbbgörgeti az eseményeket. Indíthattak volna mozgalmat vagy pártot, de minek, hiszen van belőlük elég. Mondhatták volna, hogy találkozunk majd legközelebb valahol, valamikor, de úgy döntöttek, hogy a nehezebb utat választják. Megpróbálják Orbán Viktor saját fegyverét maga ellen fordítani. Megpróbálnak végigvinni egy népszavazási kezdeményezést.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. március 27. 18:16
Nahát??? ---És mire a thea KÉSZ lett eltörött a thea KÉSZlet! "MINDEN MÉDIA ÉS PÉNZ NÉLKÜL!"-no ezt a mondatot FJORDÍTSA LE valamelyikőtök norvégról magyarra!!!! A SOROS donációkról nem kell szólni, mert az Öreg Sörös Gyuri tud magyarul. Ha kérik, nyilatkozik is: "minden nemű P-től eltávolodtam! Nem foglalkozom POLITIKÁVAL-PÉNZÜGYEKKEL-PATRIOTIZMUSSAL." (nincs identitása- csak pénze, ) Ti- barátjai az erénynek, csak a HATALOMMAL! A TI HATALMATOKKAL!Mert két láb rossz-tőből levágott az igazi-mondja Bosco művégtag gyáros és Maecaenáns.
szabadhajdu
2015. március 27. 18:08
A Vajda Zoltán és a Gulyás Balázs mitől civilek? A Vajda jó bejáratott ÁVH-s név a másikról is tudjuk ki fia borja. A híd lezáróknak meg a qurva anyukat.
berzsian56
2015. március 27. 17:12
Már van két sárga lapotok, meg egy piros. Milyen lapot akartok még? Téglalapot?
pkarcsi
2015. március 27. 16:36
Civil politizálás:káosz,hőbörgés,gyülölködés,durva-műveletlen beszéd,károkozás,vallás gyalázás,haza ellenesség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!