Kapós lett a közmédia

2015. március 16. 15:56

Fel voltam készülve arra, hogy apróbb hibáinkat felnagyítják majd, de ez azért van, mert súlya van annak, amit csinálunk, szem előtt vagyunk, néznek bennünket. Interjú.

2015. március 16. 15:56
Szabó László Zsolt
Origo

Technikai hibákkal indult az M1 hírtévé első napja, egy adott ponton el is sötétedett a képernyő. Rendesen kipróbálták a rendszert?

Csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit. Fel voltam készülve arra, hogy apróbb hibáinkat felnagyítják majd, de ez azért van, mert súlya van annak, amit csinálunk, szem előtt vagyunk, néznek bennünket. Az egyik hírportál például perces bontásban értékelte a történteket. A kollégáim érzik is ennek a súlyát, és még jobban összpontosítanak majd. 
Az első nap számlájára lehet írni a hibákat, de ezek ugyanúgy megvannak az internetes portáloknál is, csak azok nem kapnak nagy publicitást. Talán lehet, hogy mi érdekesebbek vagyunk. (...)

A felmondott Hír TV-seket, mint mondjuk a Célpont stábját, megkereste az MTVA, vagy ők jelentkeztek be?

Az utóbbi időben elég sokan kopogtatnak az ajtónkon. Sokakat közülük láthat a néző a képernyőn, sokakat viszont nem, mert ők a háttérben dolgoznak. Jönnek kereskedelmi tévéktől is, szerencsére kapós lett a közmédia. Nem csak a stabilitásról van szó: mi távlatokat adunk, és minden újban szeretnek rész venni az emberek. (...)

A váltás előtti héten 6-7 százalékos volt az M1 nézettsége a teljes lakosságnál. Számol azzal az MTVA, hogy a nézők egy része lemorzsolódik, és nem megy automatikusan a Duna TV-re?

Mi portfólióban gondolkodunk. Az öt csatornánkat egyben kezeljük, a portfólió pedig nem fog csökkenni a következő időszakban. Ha esetleg eltávoznak páran az M1-ről, akkor ők megtalálják majd a Duna televíziót. Nézettségi elvárás nincs felénk, helyette azt várják tőlünk, hogy mindannak megfeleljünk, ami a médiatörvényben szerepel. Ez nemcsak a közszolgálati testület elvárása, hanem a társadalomé is, amelyet ez a testület képvisel. Szeretnénk minél több nézőt megtartani, és újakat megnyerni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2016. január 12. 02:52
"Fel voltam készülve arra, hogy apróbb hibáinkat felnagyítják majd,..." Talán inkább a feladatra kellett volna felkészülni. Milyen megengedő önmagukkal a derék jó ember. Apróbb hibák, aszongya! Mármint, micsoda? Az, hogy úgy váltogatták a képeket, mintha valaki ráült volna a nagy seggével a távirányítóra? Meg hogy a helyszíni tudósítónál nem volt hang és egyébként meg látszott, hogy perceken át azt sem tudják, mihez kapjanak, amíg valakinek eszébe nem jutott lebaszni a főkapcsolót! Ez egy kis helyi tv-nél esetleg elmegy. De nem az új országos nemzeti főcsatornán, ráadásul a debütálás napján. És mennyi pénzből is megy a bénázás? 80 milliárdból?
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. január 12. 02:52
Éés milyen népszerű volt a Lada. Jáj.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. január 12. 02:52
:)
kamasuka
2015. március 22. 13:50
Azért sírnak, mert érzik azt, hogy ami a reteknek a foci vb miatt időben nem jött be, rövid távon nem volt sikeres, a köztévének három éven át simán bejöhet, különösen ha felveszik a jelenlegi újak is a tempót. Mert fel fogják. Van rá három évük. És akkor ez elég lesz arra, hogy akinek hírek kellenek és nincs ideje kivárni az atv és a retek/tv2 meg ki tudja minek a híradóját - hol lesz már akkor hír tv! -, akkor átkapcsol az m1re, és ötpercenként a pofájába vágják a hírek konzerv verzióját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!