Fogd a pénzt és kuss!

2015. március 26. 10:02

A jó édes anyukátok a kérelmező. Én nem kérelmező, hanem kötelezett, kényszerített, megzsarolt, kiszipolyozott satöbbi vagyok.

2015. március 26. 10:02
Gomperz Tamás
hvg.hu

„Tisztelt Kereskedelmi és Iparkamara!

Utoljára akkor hallottam Önökről, amikor levélben szólítottak fel arra, hogy tegyek eleget a fizetési kötelezettségeimnek. Ez pontosan egy éve volt. A kötelezettségemnek eleget tettem, a kamarai hozzájárulásom befizettem, aztán Önök eltűntek, olyan diszkréten és olyan csendben, akár a Legfőbb Ügyészség a Szijjártó-közeli brókercég bedőlése után, hogy aztán egy év elteltével megint küldjenek egy levelet, és újra felszólítsanak fizetésügyileg. (...)

Nem biztos, hogy az aktív semmittevés közben feltűnt Önöknek, de a kormány szisztematikusan teszi tönkre a kereskedelmi vállalatokat, amit csupán azért hozok szóba, mert a kereskedelem volna az egyik tevékenység, amit a Kamara a nevében is visel. De Önök leszarják a vasárnapi zárva tartást, az ágazatot sújtó összes különadót és korlátozást, végeredményben leszarják a saját szorongatott tagjaikat, akiket képviselniük kellene, ha az évenkénti behajtólevél elküldésén és a tagdíjak elköltésén kívül a létezésüknek lenne bármilyen célja.

Egy észrevételem van csupán. A levelükben úgy fogalmaznak, hogy »az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni a kérelmező adószámát és a kamarai hozzájárulás szöveget«.

Akkor tisztázzunk valamit úgy emberileg, mint szakmailag. A jó édes anyukátok a kérelmező. Én nem kérelmező, hanem kötelezett, kényszerített, megzsarolt, kiszipolyozott satöbbi vagyok. Kérelmező, baszki! Érezzük megtisztelve magunkat, hogy eltarthatjuk a sleppet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. március 27. 06:50
go m perz kam arra alijázz hazádba.
szancso
2015. március 27. 06:20
Mi a problemaja az urnak? 1991-ben kivaltottam Nemetorszagban az ipar engedelyt. Igy a Finazamton keresztül automatikusan megjelentem az IHK(Ipari es Kereskedelmi Kamara)-nal mint tag es evente a nyeresegem aranyaban fizetnem kellett, annak ellenere, hogy több mint 20 even keresztül egyetlen egy alkalommal nem vettem igenybe a szolgaltatasukat, mert szamomra egyik Sem Volt megfelelö. Vajon miert nem tetszik Gomperez urnak az egyik u.n. nyugati ertek, aminek hianya utan rendszeresen kialtozik?
császár
2015. március 26. 17:28
A kamara, az aki készséggel elismeri, hogy vele egyeztettek valamely barom törvény meghozatala előtt. Más tevékenységet nem folytat segítséget szolgáltatást nem nyújt. Röviden díszletként szolgál.
kispufi
2015. március 26. 15:45
az újságírói drogteszt végül elmarad? pedig helyenként kár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!