Nem igazán értem az izraeli nagykövetet

2015. március 23. 15:20

A feliratokon számos közelmúltbeli és jelenkori háború áldozatai vannak felsorolva, az izraeli mészárlás egy a sok példa közül.

2015. március 23. 15:20
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Fricz Tamás blogja

Két érvre támaszkodhat szerintem a nagykövet. Egyrészt Izrael érdekeit sérti a felirat, hiszen rossz színben tünteti fel az országot az európai közönség előtt, másrészt miért csak palesztin áldozatok szerepelnek a feliraton, hol vannak a zsidó civil áldozatok?

Megítélésem szerint egyik állítás sem igazolható, mert a feliratokon számos közelmúltbeli és jelenkori háború áldozatai vannak felsorolva, az izraeli mészárlás egy a sok példa közül, tehát minden más, negatív módon említett ország is sorra panaszkodhatna. Itt nem lehet kivételezni. És ez – mielőtt a balliberális megmondóemberek máris elkezdenének üvöltözni – nagyon nem antiszemitizmus. Ez humanizmus, amely általános, s ha tetszik – a balliberálisoknak biztosan – kozmopolita, globalista megközelítés. Az ostoba és halálra unt antiszemita-kártyát tehát kéretik az öltözőben hagyni! Nem tudom, miért, de valahogy nem szeretjük, ha gyerekek halnak meg, ráadásul tömegesen. Ez sokunk szerint nem jó. Sőt, továbbmegyek: ez rossz.

A második érv persze felhozható, de: a zsidó–palesztin háború már évtizedek óta tart, kölcsönösen felmutathatók civil áldozatok innen és onnan is, van bűn tehát itt is és ott is, viszont tény, hogy a tavalyi mészárlás a nemzetközi közvélemény előtt is egyértelműen kiugrik a sorból kegyetlenségével és embertelenségével. Egyebek között éppen a Szilárd sziklaszirtnek »köszönheti« Izrael, hogy erősen megcsappant a nemzetközi tekintélye, hogy finoman fogalmazzak; Obama Netanjáhútól való eltávolodásának – sok más mellett – ez az egyik lényeges oka.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. március 24. 03:56
Pofátlan ez a izraeli pasas
írmag
2015. március 24. 02:46
Az egész országban anti-semmitizmus van a nagykövet vádaskodása ellen, mellette meg megöltek 500 gyermeket.
választópolgár
2015. március 24. 00:06
A probléma nem az amit felvetett. A probléma az, hogy teljesítették a parancsát.
kuwiq
2015. március 23. 19:54
Az első eset után ezt a doktrínát felül kellett volna vizsgálni. Nem olyan qrva nagy meló az, az iterneten utána nézni, hol van iskola, hol nincs. Állítólag qrva jó kommandósairok is vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!