Atomtitok

2015. március 04. 07:23

Talán nem jelentene nemzetbiztonsági kockázatot, ha a politikai üzenetek szintjénél valamivel cizelláltabb és tartalmasabb tájékoztatást kapna az átlagpolgár arról, milyen egyéb lehetőségek merültek fel, s azok miért buktak el.

2015. március 04. 07:23
Erdősi Csaba
Magyar Nemzet

Aszódi Attila, a beruházást kormánybiztosként felügyelő szakember szerint a harmincéves titkosításban semmi rendkívüli nincs, hasonló beruházások esetében így cselekszenek bármely más pontján a világnak. Nála nagyobb szaktekintélye a témának aligha van Magyarországon, adhatunk a szavára, és logikusnak is tűnik, hogy egy nukleáris energiával működő erőmű építése kapcsán bizonyos részleteket nemhogy jobb, egyenesen kötelező titokban tartani. Ez tiszta sor. De az is az kellene legyen, hogy a közvélemény nem a rá valóban nem tartozó részletekre kíváncsi elsősorban. A közkíváncsiság legalább részbeni kielégítésének pofonegyszerű módja lenne, ha nyilvánosságra hoznák a bővítést megalapozó előzetes számításokat, tanulmányokat, csakhogy ezeket is titkosították. Igaz, nem harminc, csak tíz évre, de a helyzet így is az, hogy ha minden a terv szerint megy, a két új blokk már szinte készen lesz, amikorra megtudjuk, mire alapozva épültek meg. És itt persze nem a betonra gondolunk.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2015. március 04. 16:37
Űdv. "PARASZTOK" az átlag polgár azt szeretné hogy ha bemegy a közértbe fizetőképes legyen ki tudja fizetni a rezsi költséget ilyen apró átlagos dolgok foglalkoztatják az átlag polgárt. Ki nem sz...le hogy hogyan csinálják a paksi erőművet a lényeg hogy időre elkészüljön. A szarkavarókat meg jó lenne munkára fogni hogy meg tapasztalják hogyan lehet munkából megélni. Ott a paksi erőműnél kezükbe nyomni a sztálin lapátot hadd virtuskodjanak a fleto lenne a brigádérusuk.
Morgen
2015. március 04. 14:49
Ja! Azt mikor írod ki, hogy mikor repülsz rá az asszonyra? Hátha valaki kifigyelné éws jó kis pornót csinálna belőle! Ti nem vagytok normálisak! Még azt is te4gyék ki az ablakba, hogy mikor és ki fogja szállítani a hasadóanyagot? Honnan vagytok biztosak abban, hogy akkor is az Orbán-kormány lesz hatalmon, amikor beindul a beruházás? Normálisak vagytok? Hülye mellékduma az egész!
Barnabox
2015. március 04. 12:06
Igen erről van szó! Ha ez a hozzáállás Simicska érdeme, akkor gratulálok!
Pinter68
2015. március 04. 09:59
Elképesztő, amit a kormány művel ebben a kérdésben. 30 évre titkosítják a teljes dokumentációt, miközben 2008-ban Orbán a szokásos vehemenciájával egyenesen a magyar nemzet elárulásának nevezte, hogy az előző kormány 10, hangsúlyozom TÍZ évre akarta titkosítani a paksi előkészítés dokumentumait. Csak a gyengébbek kedvéért emlékeztetőül. https://www.youtube.com/watch?v=u6xxFSXQTF0 Kérdem tisztelettel, akik akkor ezzel nem értettek egyet, most hogyan támogathatják, ha az Orbán-kormány teszi ugyanezt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!