Győztes bukta

2015. február 10. 10:22

Az Amnesty International pozsonyi tisztségviselői szerint közelebb kerültek ahhoz, hogy szexuális orientáltságától függetlenül Szlovákiában is minden polgárnak legyen törvényes lehetősége gyermekek örökbefogadására.

2015. február 10. 10:22
Szilvássy József
Népszabadság

„Sokan elavultnak érzik a hagyományos családfogalmat. Szlovákiában a polgárok csaknem a fele élettársi kapcsolatban él. Rajtuk kívül leányanyák, elvált asszonyok vagy férfiak, továbbá házasságon kívüli biológiai apák is nevelnek gyermekeket. Ezek is családi kapcsolatok – számukra mindenképpen. Sok vallásos embernek is, akik szerint ugyanis a másság tisztelete keresztény erény, ezért inkább otthon maradtak.

Valóságos örömünnepet ültek a leszbikus, a meleg, a biszexuális és a transznemű polgárokat tömörítő LMBT szlovákiai vezetői, akik úgy érezték, hogy kudarcot vallottak a fundamentalisták, hiszen a lakosság döntő többsége nem ellenzi az egyneműek regisztrált partnerségét. Az Amnesty International pozsonyi tisztségviselői szerint közelebb kerültek ahhoz, hogy szexuális orientáltságától függetlenül Szlovákiában is minden polgárnak legyen törvényes lehetősége gyermekek örökbefogadására.

Lám, lám: eredménytelen népszavazásba mennyi pozitívumot is bele lehet magyarázni. A valóság azonban egyelőre csupán annyi, hogy a referendum megnyitott egy tabu témát Szlovákiában is. Kezdődhet akár nyílt és érdemi vita is. Ez lenne az igazi győzelem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2015. február 10. 15:19
A ballibszar szerint, mivel csak a 20% 90%-a küldte el őket a picsába, ezért valójában hívják, bátorítják őket.
catalina9
2015. február 10. 14:56
"A ballibek többek között arról ismerszenek meg, hogy önös érdekeiket mindig hatalmas erkölcsi ködfelhőbe burkolják. Minél nemesebb a cél: világbéke, atommentes föld, kihaló fajok, állati jogok; gyermekszegénység; pedofília, nőellenesség, rasszizmus, antiszemitizmus elleni harc stb., minél nagyobb ERKÖLCSI FELHAJTÁST rendeznek, annál nyilvánvalóbb, hogy még több PÉNZT, BEFOLYÁST, HATALMAT akarnak."
Bigbeeeee
2015. február 10. 13:27
"A valóság azonban egyelőre csupán annyi, hogy a referendum megnyitott egy tabu témát Szlovákiában is. Kezdődhet akár nyílt és érdemi vita is. Ez lenne az igazi győzelem.” Nos, amennyiben nyílt és érdemi vita kezdődik az egykori csehszlovák kommunista titkosszolgálat ügynökeinek a szabadságra és nyilvánosságra gyakorolt negatív hatásairól, különös tekintettel napjaink sajtópropagandájára, az tényleg felér majd egy győzelemmel.
Morgen
2015. február 10. 13:24
Biztosan jó dolog, ha valakinek két anyja, vagy két apja van egy anya és egy apa helyett. Idióták! A homokosok után majd a pedofilok is benyújtják demokratikus igényüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!