Jobb egy bukott fideszes, mint két alattomos MSZP-s

2015. február 08. 14:43

Egyetlen olyan ember ugrik be, aki még messze áll attól, hogy karizmatikusnak nevezhessük, de eddigi teljesítménye alapján talán képes lehet arra, hogy megszorongassa Orbán Viktort.

2015. február 08. 14:43
Hakapeszi Miki
Mentális Deficit

„A kommancsok jópárszor akarták már át átkúrni Gergőt a palánkon. A legdurvább esetben egy korrupciógyanús, teljesen vállalhatatlan figurát akartak a kerület vagyonkezelőjének élére tenni, akit a polgi megvétózott. Erre ajánlottak egy másik arcot, aki Karácsony tudta nélkül maga álá vitte helyettesnek a korábban megvétózott embert, s közben a vezérről is kiderült, hogy a szoci alpolgármester sógora. Voltak még ügyek, de a lényeg, hogy a polgi elunta a szocik genyóságait és inkább bevonta a Fideszt a buliba, tőlük hozott be egy harmadik alpolgármestert. Rozgonyi nem csak a fideszes jelölt volt a polgármesterségét, de Papcsák egyik vazallusa, sok szar tapad a kezéhez. Ezen persze a kommerek háborodtak fel, illetve nem csak ők, Várnai is ekézte Karácsonyt keményen.

Pedig ő csak vezeti akarja a kerületet, kénytelen kompromisszumokat kötni. A fideszes alpolgit jogosan lehet elmúltnégyévezni, de a helyi szocik bűnlajstroma is figyelemre méltó. Kerületet vezetni viszont azokkal kell, akiket a nép beszavazott. Kell ahhoz gyomor, hogy ezt valaki csinálja, visszataszító, hogy nyelnie kell akkor, amikor egy Török Zsoltot ejtőernyőztetnek a kerületbe, vagy amikor egy Rozgonyit kér fel helyettesének. De nincs választása, vezetnie kell a kerületet és jó, hogy van egy csávó, aki a gyíkarcok közt egyensúlyozva, folyamatos kompromisszum-kényszerben is tisztaságot, átláthatóságot hoz és olyan új intézkedéseket tervez, mint például a 26 ezer forintos minimumjövedelmet. Vannak kételyeim, hogy gazdaságilag rendbe tudja hozni a kerületet, de önmagában az, hogy Zuglóban a következő időszakban nem nyúlják le az emberek pénzét, komoly eredmény, spórolás a kerületnek.

Ha meg tudja csinálni, amit akar, Karácsony Gergő népszerű polgármesterként komoly esélyekkel térhet vissza a pár év múlva a nagypolitikába. Ezért sem az MSZP-nek, sem a Fidesznek nem érdeke, hogy Zuglóban sikeres legyen, ami tovább nehezíti a dolgát. Érdemes lesz figyelni, hogy mennyire tartanak be neki, s hogy polgármesterként el tud-e lavírozgatni a szarkupacok és taposóaknák között. Aki azt szeretné, hogy egyszer leáldozzon a Fidesznek és a szociknak se legyen esélyük a visszatérésre, drukkoljon nagyon Karácsony Gergőnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. február 08. 22:24
Ja! Eddig is a becsület bajnokának kiáltották ki Karácsonyt. Egy biztos: A Fideszes volt polgármester mindig gondolt a nyugdíjasokra is. Gergőke meg saját zsebre kacsintgat. Szabó Rebi beemelése meg biztosan erősíti a képviselő-testület szakmai értékét. :-))))
Akitlosz
2015. február 08. 18:51
Nem hinném. Egy polgármester helyileg lehet népszerű és sikeres, de ettől országosan még nem lesz az. Sőt még csak ismert sem lesz a polgármesterkedéstől az ország más vidékein.
Brigadéros
2015. február 08. 18:39
Karácsony G. lenne az új szoci-ál-liberátor wunderwaffe?!?...Ennyire sz@rul állnának???!
tóth mária
2015. február 08. 17:35
Orbán-Karácsony párhuzam, hm... a szerző kissé túltolta a bringát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!