Veszprém megbántódott – erről eddig nem beszéltünk

2015. február 26. 10:23

Az elemzők a Fidesz súlyos vereségéről számoltak be, pedig a veszprémi jobboldaliak nem szavaztak szembe a párttal. Csak éppen nem mentek el elegen. Megsértődtek, és talán volt is miért.

2015. február 26. 10:23
Élő Anita
Válasz.hu

Két fontos körülmény. 1. Navracsics Tibor személye, amellyel helyben a Fideszt azonosítják. 2. Az a tény, hogy áprilisban úgy választatták meg a veszprémiekkel (és a környékkel) Navracsicsot, hogy a Fideszben tudták, rövidesen vissza kell adnia a mandátumot. Ám erről az aprócska tényről elfelejtették tájékoztatni a helyieket.

A veszprémi jobboldali közösség már azt sem értette, mi történik Navracsiccsal, a város neveltjével, az egykori ellenzéki frakcióvezetővel, a második Orbán-kormány miniszterelnök-helyettesével, aki egyszer csak kívül került a belpolitikai életen. Mert uniós biztosnak lenni szép dolog, de mégiscsak politikai karantén. ()

Érdemes megnézni a várost, mert sokat elárul arról, hogyan gondolkodnak ők saját magukról. Veszprém nem az a hely, ahol harminc év után is gyüttmentnek nevezik a betelepülőt, ez egy befogadó város, de erős méltóságtudattal. Könnyű rátalálni identitásképző pontjaira, a színházra, a kézilabdacsapatra, a templomokra, s arra, hogy tisztelik a politikusaikat az egykori belügyminiszter Horváth Balázstól Navracsicsig.

Most úgy érezhették, őket nem tisztelik. Az elemzők a Fidesz súlyos vereségéről számoltak be, pedig a veszprémi jobboldaliak nem szavaztak szembe a párttal. Csak éppen nem mentek el elegen. Megsértődtek, és talán volt is miért.

Ám most nem jó Veszprémben fideszesnek lenni, mert nem ezt akarták, nem így akarták, nem Kész Zoltánt akarták, hanem a Fideszt. A régit, akit ellenzékben is megszavaztak, akiért a lakótelepeken kampányoltak, tüntettek, aláírást gyűjtöttek, akivel közös volt a cél a polgári Magyarország részeként polgári Veszprémet építeni. A folytatást meg meglátjuk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tmmate
2015. február 26. 22:23
Ez rizsa! Nem kellene!
Brigadéros
2015. február 26. 20:57
Jó elemzés, szerintem sok igazság van benne!
Berecskereki
2015. február 26. 18:01
Felesleges volt javítani, legfeljebb a nehéz felfogásúak miatt ki kellett volna egészíteni. 2006-ig Dióssy László MSZP/SZDSZ által jelölt volt a megyei Jogú város polgármestere. A 2006-os önkormányzati választáson azonban vesztett és Debreczenyi János a FIDESZ/KDNP jelöltje győzött. Így valós az állítás, hogy 2006 átvette a FIDESZ Veszprém várost az MSZP/SZDSZ-től. A választási körzet pedig nem Veszprém, csak része Veszprémnek.
ciseaux
2015. február 26. 17:30
"Veszprém megbántódott – erről eddig nem beszéltünk" "Most úgy érezhették, őket nem tisztelik." Arról tessék Veszprémben beszélgetni, hogy a sértődöttség és a harag jó tanácsadók e, ill., hogy hisztizni, gondolkodás helyett, miért kifizetődőbb?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!