Nyílt levél Roman Kowalski nagykövet úr részére

2015. február 27. 10:59

Reményeink szerint a Magyarországon élő lengyelek, és a lengyelországi civilek, akik fontosnak tartják a pártpolitikai érdekek nélküli fejhajtást, a március 15-i megemlékezésen részt fognak venni.

2015. február 27. 10:59
Civil Összefogás Fórum
CÖF
Tisztelt Nagykövet Úr!

Engedje meg, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF-CÖKA) sok ezres támogatója nevében megköszönjem a Hír TV-ben történt, lengyel-magyar kapcsolatokat elemző tegnap esti objektív megszólalását.

A magyar állampolgárok mindenkor tiszteletben tartották lengyel civil barátaink véleményét, miközben ez fordítva is ugyanígy történt.

Az Ukrajnában kialakult sajnálatos helyzet, melyben egyébként a V4-ekkel együtt a magyar kormány folyamatosan az Európai Unióval egyeztetett módon reagál, jól láthatóan csak pozitívan befolyásolhatja a népeink közti történelmi együttműködés jövőjét.
Önön keresztül is biztosítjuk lengyel barátainkat, hogy mindenkor számíthatnak szolidáris segítségünkre és együttműködésünkre, ha szuverenitásukat külső erők részéről támadás érné.

Szervezetünk március 15-én, mint mindig, nagy tisztelettel megemlékezik a szabadságunkért harcoló és hősi halált halt lengyel hősökről, és a katyini áldozatokról.

Reményeink szerint a Magyarországon élő lengyelek, valamint mindazon lengyelországi civilek, akik fontosnak tartják a pártpolitikai érdekek nélküli fejhajtást, a megemlékezésen részt fognak venni.

Barátsággal és tisztelettel
CÖF-CÖKA vezetősége nevében
Dr. Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanyádat
2015. február 27. 18:31
Fideszeseket kérdezném, soroljanak már fel néhány lengyel nemzeti ünnepet (fejből)! :) Azt is mondjátok már meg, hogy utoljára mikor mentetek el hozzájuk ünnepelni! :) Biztos sokan mentetek saját (nem párt) pénzen. :)
tmmate
2015. február 27. 17:35
Mindenkinek ajánlom, olvassa el a Napi.hu most is vezető cikkét: "Kiütik az amerikaiak az orosz gázt". Immár teljesen világossá válik a lengyelek viselkedése. Nem vagyok orosz szimpatizáns, őket is, az USA-t is, mint mindenkit tiszteletben tartom, ha nem akar nekünk kárt okozni. Mi az orosz gáztól függünk, nincsenek tengeri kikötőink, ahová amerikai tankereket tudnánk fogadni. Lehet, akkor másként gondolkoznánk. Szóval, a lengyelek nem azért viselkedtek olyan ordenáré módra, mert a történelem így, meg úgy. Nemes egyszerűséggel a cseppfolyósított gáz fogadása energiaellátási dominanciához vezethet számukra a térségben, az általunk megcélzott orosz gáz pedig kőkemény konkurencia. És ugyebár üzletben nincs barátság. Csak adnak hozzá egy kis történelmi felhangot, hogy a szemét Orbán felrúgja az európai szolidaritást. Szerintem gőgös, bunkó viselkedés volt, nehezen felejthető, még akkor is, ha most mindenki igyekszik megsimogatni egymás tarkóját. Mondjuk az én ízlésemnek jobban megfelelne, ha az egyenes valóságról beszélnének. Érdekes volt olvasni, hogy az oroszok korlátozzák a lengyel sajtimportot. Csak nem arról van szó, hogy a derék lengyel parasztok az európai szolidaritást felrúgva etetik az ősi ellenséget, lehet személyesen magát Putyint is? Vagy ez netán puszta humanitárius kérdés, sajttal az oroszok éhenhalása ellen? Mert akkor rendben van. Jól hangzott az a kijelentése is a lengyel nagykövetnek, hogy az Ukrajnába történő fegyverszállítás üzleti alapon működik, nincsen ilyen tekintetben embargó. Ezt akkor úgy kell érteni, hogy az orosz fegyverek hozzájárulnak a konfliktus eszkalálódáshoz, a lengyel fegyverek pedig békét teremtenek? Szóval, szerintem hagyjuk a barátság maszlagot! A lengyelek úgy viselkedtek, mint egy ellenfél (vagy ellenség), nincs mit ezen kozmetikázni. Volt már ilyen és lesz is. A polgárnak meg az a dolga, hogy lásson világosan!
tóth mária
2015. február 27. 16:53
Csak azt szöveget mondhatja, amit otthon előírtak neki! A lengyel NÉP máshogyan gondolkodik, de ha nem, hamarosan rá fog jönni, hogy ki az igaz barát!
Ellensúly
2015. február 27. 16:11
Katiny helyett Katyin. :->
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!