Országvédelmi akcióterv

2015. január 03. 10:23

Az országvédelmi akcióterv lényegét még csak a „Nagy Ötös” ismeri: Orbán, Lázár, Rogán, Szijjártó, Habony. Az aranycsapat. Ők már be is spájzoltak a háborús időkre.

2015. január 03. 10:23
Lendvai Ildikó
Népszava

Országvédelmi akcióterv tehát kell, nem vitás. Mert a pokol ördögei pont minket, Magyarországot pécézték ki, hogy ránk zúdítsák ezt a sok szörnyűséget. Tán irigykedtek, hogy jobban teljesítünk, vagy mi. Uj Péter meg is írta: »Nehéz dolog a világ közepének lenni«. Jó vicc, csak most jön rá, pedig a miniszterelnök már karácsony előtt világossá tette a köztévének adott interjújában, hogy hazánk az amerikai titkosszolgálati akciók terepe. Szerintem megint reménybeli Nobel-díjasokat akarnak rabolni a fasori gimnáziumból. Egyszer már bejött nekik. Vagy erőszakkal visszahurcolják Vajnát, aki pedig minket, azaz a szabad világot választotta. A házelnök és a kormányfő ezúttal azonos hullámhosszon vannak: Kövér úgy véli, már nemcsak a kormányt akarják megbuktatni, hanem az egész politikai elitet is eltüntetnék. Értem. Vinnék Vonát is, ha országvédelem nélkül maradnánk. Gyurcsányt talán mégsem, többet érnek vele, ha itthon hagyják bomlasztani. Ha esetleg nem volna világos, miért bajlódnának az egész magyar elit likvidálásával, hát a házelnök előáll a farbával: azért, mert a helyükön egy újabb SZDSZ-t akarnak létrehozni. Tiszta sor.


Jó, lehet, hogy ez első olvasásra bonyolult, egyelőre a Fidesz-frakciónak is kicsit magas, mert a hírek szerint az országvédelmi akcióterv lényegét még csak a »Nagy Ötös« ismeri: Orbán, Lázár, Rogán, Szijjártó, Habony. Az aranycsapat. Ők már be is spájzoltak a háborús időkre.

De egyből abbahagytam a kacarászást, amikor elolvastam a törvényalkotási szuperbizottság fideszes elnökének interjúját a gyülekezési törvény tervezett szigorításáról. Pedig kapásból cáfolta a gyanút: »Nem a demonstrációk miatt kell változtatni« Á, dehogy! Rossz az, aki rosszra gondol. Hanem: »az elmúlt 25 év tapasztalata és szakmai vitái mutatják azt, hogy van sok olyan kérdés, amelyet tisztázni kellene«. Folytak, folydogáltak a szakmai viták, mígnem éppen mostanra kiderült, hogy »a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak«. Nagy pech, hogy nem 2006-ra derült ki, így aztán a Fidesz szónokai tudatlan jóhiszeműségükben egy visszaélés tüzére locsolgatták naponta az olajat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2015. január 04. 15:33
"Nem rólam szól ez a történet" - ezt nyilatkozta Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője a Borsnak azzal kapcsolatban, hogy rendőrök fogták el szerdán egykori kampányfőnökét, Csonka Gábort, akit három év börtönre ítélt a bíróság. A politikus azt mondta, hogy még 2002-ben dolgoztak együtt három hónapig, a férfit a párt kerületi szervezete ajánlotta. A 2006-os választások előtt beszéltek utoljára, akkor azonban tagadta az ellene felhozott vádakat, azt, hogy ötmillió forint kenőpénzt vett át az MSZP Köztársaság téri székházában. Lendvai Ildikó leszögezte, hogy ez az eset eleve a közös munkájuk után évekkel történt, amikor Csonka Gábor már a VI. kerületi MSZP-nél bukkant fel. A frakcióvezető szerint a férfi saját életét tette tönkre, neki nem okozott kárt. A vesztegetési ügy szóba került kettőjük között, de Csonka Gábor akkor állította: meg fognak dőlni az ellene felhozott vádak. Lendvai Ildikó azt mondta, hogy egykori kampányfőnöke nem kért tőle segítséget az ügy kapcsán.
Ángyán Páván
2015. január 04. 11:44
Ekkor Ildikó (az arab démon), aki ötvenedik életévét már húsz éve betöltötte, a kor és egy ideges bennszülött zsebkése mély nyomokat hagyott az arcán, kiperdült a középre, hogy táncával szórakoztassa a vendégeket.
Rockpapa
2015. január 03. 22:03
Megint nem vette be a gyógyszerét Ildikó néni!!?? Ha ezt a főorvos úr megtudja!!
qccqccqcc
2015. január 03. 21:36
Nene! Megöregedtél, anyukám. Elkopott a fényed... Unokázz inkább baszd meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!