A tényeket is nézzük, ne csak a szivárványt

2015. január 31. 16:03

Megint olyan történelmi helyzet van, amikor egyre többen látják úgy, hogy az ország katasztrofális válságban van. Itt tehát valami új lapot kell nyitni. Interjú.

2015. január 31. 16:03
Ferge Zsuzsa
Népszava

„Talán most megint olyan történelmi helyzet van, amikor egyre többen látják úgy, hogy az ország katasztrofális válságban van. Itt tehát valami új lapot kell nyitni. A görcsöket fokozatosan fel kell oldani. Mégis, ezen az új lapon már nem a történelmi sérelmekkel kell foglalkozni, mert ennek a következménye az, hogy Magyarország nem előre néz, hanem hátra. Egy olyan országnak nem lehet jövője, amelynek nincs elképzelése arról, milyen jövőt akar. Ezt látjuk 1990 óta, hiszen nem született olyan jövőkép, amely átfogná az ország egészét, a határon belüli és kívüli magyarokat is. És az utóbbi 25 évben a helyzet iszonyatosan romlott. A rendszerváltásnak vesztese az ország lakosságának legalább 60 százaléka.

Olyan teljesen reménytelen többgenerációs nyomor, ami most alakult ki, bizonyos értelemben még a háború előtt sem volt. Akkor sem volt sok remény, de azok a szegények, a puszták népe legalább nem állt olyan mindennapi diszkrimináció középpontjában, mint ma a cigányok. Úgy tűnik, a jelenlegi olyan demokrácia, olyan köztársaság, amely ugyan az ország egészében gondolkozik, de csak annak jár sok minden, aki velük van a nemzeti együttműködés rendszerében.

Azt látjuk, hogy a felső százezer és egymillió folyamatosan iszonyúan sokat nyer. Aki pedig nem ismeri el a NER-t, az nincs. Nem az van, hogy nincs velünk, vagy ellenünk, hanem egyszerűen nincs. A kormánypárti média nem tájékoztat arról, mi történik az országban. Ami eljut az emberek többségéhez, az az állami populista demagógia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. február 13. 07:54
Ferge Zsuzsa! A tényeket is nézzük, ne csak a szivárványt! A tények: Ferge Zsuzsa már 1950-tól kutatgatja a szegénységet, és az eredmény? Ő még ugyan nem találta meg saját magának, 65. éve megél a témából, sőt haja szála sem görbült. Sok van, mi nevetséges!
grad
2015. február 01. 21:18
"Ezt látjuk 1990 óta, hiszen nem született olyan jövőkép, amely átfogná az ország egészét, a határon belüli és kívüli magyarokat is. És az utóbbi 25 évben a helyzet iszonyatosan romlott. A rendszerváltásnak vesztese az ország lakosságának legalább 60 százaléka." Ilyen jövőkép csak a baloldalon nem született, a jobboldalon teljesen világos jövőkép van. Hogy annak megvalósítása nem egyszerűen máról holnapra valósul meg, az egy külön téma. Zsuzsi néni és társai sokat tesznek érte, hogy ne valósuljon meg, és az országot minél többen utálják a semmiért. Illetve azért, mert nem őket szeretni a nép. Undorító társaság! A határontúliakról pedig pláne világos jövőképe van a jobboldalnak. Mondjuk ebben a kérdéseben a baloldalnak mindig is világos jövőképe volt: le vannak sz@rva! - tömören megfogalmazva. Hogy rendszerváltás félresiklott, abban pedig az SZDSZ nevű vadkampitalista, internaconalista bandának kulcsszerepe van.
slomovicz
2015. február 01. 19:34
NEM KELL a polgári oldalnak minden baromságra , eszement , demenciában szenvedő vénasszonyok marhaságaira , ugrani. :-) Végül is hagy beszéljen.. Az a helyzet , hogy a múltból itt maradt későkádári ál-baloldali nomenklatúra most a haláltáncát járja. És- Nem, egy különös dolog ez. Mert így teszi a történelem a dolgát. Hol van ma már az SZDSZ.??? Hol van a "létező szocializmus". DDDDD.. Ferge jóasszonynak és társainak egy megbocsájthatatlan nagy bűne van, tartósan fenntartják a mély , zsigeri gyűlöletet az ellenfél- jelen esetben a polgári oldal irányában. Valamikor a mostani baloldalnak nevezett, banda kétharmados választási eredményt értek el. Ma a Jobbik után , a béka feneke alatt vannak!!!! A Fidesz tehet róla? Ugyan már. A választók dobták ki a kukába, SZDSZ - estől mindenestől ezt a későkádári garnitúrát. Miért nem élünk itt Magyarországon, még Osztrák életszínvonalon? Ennek -csak ez a gyűlöletpárt az ál- baloldal az OKA. Tizennyolc éven keresztül kormányoztak.DE MIT ÉRTEK EL? A hideg polgárháborút érték el Magyarországon, mást semmit csak Bokros csomagot, hatalmas adósságot, segélyen szavazatáért eltartott , lumpen proletárokat. Nácik ezek!!! Csak a színük vörös. Vörös nácik. Az egyetlen egy programjuk a közös gyűlölet érzés - a mások iránt. Ma már nem is leplezik ezt. Program nincs. Csak a majdani pozíciók elosztása. Én , tudom és remélem hogy itt Magyarországon is a mostani baloldal romjain, nemsoká létrejön egy valódi , akár koalícióra is hajlandó - igazi szociáldemokrata politikai párt! Úgy mint a szomszéd Ausztriában van most. Mert értsétek meg! Vége- Elvtársak! Nincs többé- " Most majd megint mi jövünk Oszi!" Nem!!! Ti már nem jöttök soha többé. El kell menni kapálni, vagy máshova. Meg kell a magyar közéletet tisztítani- ezektől a vörös náciktól. És úgy sokkal jobb lesz az országnak. Elképzelhető az, hogy egy polgári kormánypárt Ezzel az ellenzékkel , az ország érdekében koalícióban kormányozzon? Ugyan-már! Teljesen kizárt. Ha csak a gyűlölködés a baloldal egyetlen programja, nincs is miről beszélni!!! KI velük végleg a közéletből.
tas0125
2015. február 01. 19:18
Ferde Zsé a szivárvány nevében. A mi napon, Zsuzsanna mama és a vének! Meghirdették a szegénység és a zsarnok elleni harcot, mégpedig március idusán, hogy stílusos legyen. Már csak az 57 Brutus hiányzik az ország gyűlésben. "DE, de.... "Ferge(Ferde) Zsuzsáék hatalmon mit tettek a gyermekszegénység és nyomor ellen? Azon kívül, hogy kurva jól megél-tek belőle."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!