Takarodjanak az öregek

2015. január 26. 17:43

Nem újkeletű dolog, de egyre jobban bosszant. Hol ilyen, hol olyan apropóból bukkan fel a „takarodjanak az öregek” gondolata.

2015. január 26. 17:43
Edgar Swan
Ordítok

Különbséget kell tenni, de nem életkor, hanem előélet alapján. Lehet valaki okos, vagy ostoba fiatalon és idősebb korban is. Az ország jelenlegi állapotáért nem tehető felelőssé egy, de két generáció sem. A felelősöknek neve, arca van és több korosztály képviselői.

Sokan, sokfélék vagyunk, akik egy nyelven álmodunk. Fiatalok, középkorúak, idősek, nők, férfiak. Mindenfélék. Jó lenne észrevenni egymást. Jó lenne tanulni egymástól. Igen, tiszteletet is. Kölcsönösen. Olyan reménybeli, jövőbeli kormányt nem szeretnék, amely csak egy szempontot képes képviselni, egy korosztály fejével tud gondolkodni. Aki eddig elolvasta a cikket, most fel fog hördülni. Én bizony országos vezető pozícióba senkit nem engednék, akinek nincs minimum 10 éves munkatapasztalata a versenyszektorban. Kormányba pláne nem engednék. Nem is szavaznék rá.

Sem szándékkal, sem szándéktalanul ne tiporjuk el egymást a nagy rohanásban! Kell a fiatalság üdesége, de kell a középkorúak tapasztalata és kell az idősek bölcsessége is ahhoz, hogy képesek legyünk együtt, egy országban élni.

Ha eddig ezt nem sikerült megtanulnunk, akkor ideje lenne most beülni a képzeletbeli iskolapadba. Mindannyiunknak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. január 26. 22:52
"Sem szándékkal, sem szándéktalanul ne tiporjuk el egymást a nagy rohanásban! Kell a fiatalság üdesége, de kell a középkorúak tapasztalata és kell az idősek bölcsessége is ahhoz, hogy képesek legyünk együtt, egy országban élni. " Elsősorban a társadalmon múlik minden. Ha közember nem emberséges, a vezetők sem azok.
kjkj945
2015. január 26. 19:42
schwanz
GV0917
2015. január 26. 19:29
Ismerek sok öreget. Ez nekik kellemetlen, mert anno akkor is szarháziak voltak, most is azok, csak nem tudnak már kiba..ltázni velem. Csak a seggük vezényli őket. A tapasztalataikat is azon testtájukon gyűjtötték, az íróasztal mögött és a luxus karosszék magasán, puha bársonyon ülve... Ami meg a tapasztalat szerzés mögött van, azt meg is kell érni ifjonckák! Mert sem a háború, sem a forradalom nem gyerekjáték, hogy a sok nyavajáról már ne is szóljak!Mit mondott a vak? "Majd meglátjuk!
Fakutya Vigyora
2015. január 26. 19:27
Most a 76 óta még egy kicsit nadrágszijmegszoritó, kitelepitett, 56-ban bebörtönzött, hazájukban osztályidegenné minősitett nyuggerek fejére hullik vissza, amit a pufajkás hadovált - amiből persze nem lett semmi - ingyen repülés, 3,60-as kenyér. Tipikus cigánymentalitás: az áldozathibáztatás. Szarva közt a pöcsét eltársak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!