Fogalmuk sincs, mi legyen

2015. január 03. 09:57

„Szeretnénk valamit, de nem kell minden áron elérni, majd meglátjuk, hogy mi lesz” – nyilatkozta Orbán Viktor.

2015. január 03. 09:57
Borbás Barna
Válasz.hu

„Az elhangzott szónoklatokból nem derült ki semmi – már azon túl, hogy a MostMi ambíciója annyi, hogy a negyvennyolcadik rendszer- és korszakváltó, kicsit kapitalistaellenes, kicsit elitellenes mozgalom legyen, aminek egy közelebbről meg nem határozott közösségépítő portál lesz az alapja, ami mostanra lett volna kész, de még nincs kész. (Ezért Várady Zsolt alapító elnézést kért.)


»Új országot építünk!« – szól a MostMi jelmondata. Megfogalmazott célokban nincs hiány: rendszerváltás, elitváltás, új alkotmány, új társadalomfelfogás. Mindezt hogyan? A rendezvény után megkértem a főszervezőt, hogy segítsen elképzelni, mi lesz középtávon a MostMi (pártkezdemény? egy alapítvány lesz belőle? megmarad Facebook-csoportnak?). Arról is kérdeztem, hogy hol lehet terük a rengeteg ellenzéki mozgalom között. A legjobb válaszokat idézem:

»Jó kérdés, nem tudom.« 
»Ha nem működik, akkor nem működik.«
»Meglátjuk, nem tudom.«
»Nem kell minden áron elérni a dolgot.«
 
Akkor most képzeljük el, hogy a szintén új ország, új rendszer, új elit, új alkotmány, új minden igényével 25 évvel ezelőtt fellépő Orbán Viktor ugyanezeket mondja a feltett kérdésekre.

»Szeretnénk valamit, de nem kell minden áron elérni, majd meglátjuk, hogy mi lesz« – nyilatkozta Orbán Viktor. (Persze nem ezt nyilatkozta.)”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. január 04. 15:22
Könnyű a megfejtés. Erre képes a mai bolsilibsi , ingyenélő társaság. Még arra sem képesek, hogy a pár ezer elhülyítettet, vagy önjáróan hülyét ellássa valamiféle munícióval. A legjobbat ezen az "alkotmányos" tüntetésen nevettem. Bolondok ezek Zsoltostól, Katkástól, Rékakingástól, Emmástól. Ugyanolyan undort váltanak ki az emberből, mint a Karácsony mellett azonnal önkormányzati emberré váló Szabó Rebeka, vagy a nagyon egzaltált Szél Bernadett és társaik.
Rátóti Zoli
2015. január 04. 13:18
Fos ország, fos rendszerének fos újságírói fost publikálnak... http://agentq.blog.hu/2015/01/04/orszagot_meg_nem_epitettek_kritikara_maganvelemeny
Brigadéros
2015. január 04. 09:14
Nem tudom, mit fanyalogtok annyira, az átévéseknek láthatóan tetszett a dolog...hogy André elégedett volt-e, azt persze nem tudhatjuk...
kjkj945
2015. január 03. 12:49
""Fogalmuk sincs, mi legyen"" Már hogyne lenne! Harc a 2018-as harmadik 2/3-ért. Ezzel csak azt érik el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!