Goodfriend, Szent István és az álszentség

2015. január 12. 20:16

Ha van e szép kerek globalizált Földgolyón olyan ország, amelynek a bevándorlás ügyében mélyen kussolnia illene, az az Egyesült Államok.

2015. január 12. 20:16
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„André Goodfriend már legendássá vált Twitter-fala a mai napra is tartogat nekünk baráti jó tanácsokat. A amerikai ügyvivő ezúttal Szent István intelmeire emlékeztet bennünket a »változatosság előnyeiről«. Ezzel nyilván Orbán Viktor vasárnapi, a gazdasági bevándorlás megállítását sürgető szavaira reagált.

Most abba ne is menjünk bele, hogy az ezer esztendővel ezelőtt élt uralkodó intelmeit (illetve mindig csak és kizárólag ezt az egyet) milyen irgalmatlan unalmas közhely a 21. században idézgetni. Abba se, hogy, ha a szent király minden tanácsát és rendelkezését komolyan vennénk ma is, akkor Jóbarát magyar haverjai rég tömlöcben sínylődnének már felségárulásért, Istentagadásért, és egyéb más súlyos vétségekért. Mert, ami igazán bicskanyitogató ebben a posztban, az az ordító álszentség.

Ha van ugyanis e szép kerek globalizált Földgolyón olyan ország, amelynek a bevándorlás ügyében mélyen kussolnia illene, az bizony az Egyesült Államok. Ők ugyanis történelmi összesítésben minden nehézség ellenére valóban a migráció napos oldalán helyezkednek el, az ő nagyhatalmi státuszuk tényleg elképzelhetetlen volna  a sok millió, náluk új hazára lelt ilyen-olyan betántorgó nélkül  mégis brutálisan korlátozzák a csóró latínók bevándorlását. Mégpedig olyan módszerekkel, amelyektől egy brüsszeli bürokrata, de talán még Lázár János is szívszélhűdést kapna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. január 13. 18:02
august 2015. január 13. 13:09 Nem kell ehhez "külügyes teremfocista" sem, egy 6 elemis magyar lelkületű ember számára is visszataszító amit ez a kedves ügyvivő előad, folytathat bármilyen tanulmányokat mellette.." Cohn Bendit és Gyurcsány keveréke...szégyenletes amit előad, de hát ez tetszik a jesuischarlieknak.
Pinter68
2015. január 13. 14:46
Szar ügy, de Goodfriend nem is az USA bevándorlás ügyben idézte István királyunkat. Hanem a Orbán által vizionált magyar bevándorlás ügyében idézte meg szent királyunk szavait. Aki egyébként erős nyugati orientációja miatt valószínűleg nem lenne túl népszerű a jelenlegi kurzus szemében. Egyébként a multikulti nem csak István korában volt előny. Jelenleg is jóval több előnye származik ebből a multikulturális országoknak, mint hátránya. Ezt nem régen éppen angol közgazdászok számolták ki, az ottani bevándorló ellenes hangulat lehűtésére. És mondjuk a sokszínűség szempontjából az USA is pont elég jó példa.
catalina9
2015. január 13. 13:11
Jóbarát elvtárs magabiztosan tart a beégés felé, miután összevissza hablatyolt. Annyira túlszerepelte magát, hogy leesett a színpadról. Ja és fel is jelentették, mint egy zsebtolvajt. Egy igazi tróger, már a ballib jesuischarliek se nagyon hivatkoznak rá, pedig korábban hogy istenítették.
Peter8811
2015. január 13. 10:47
Ezt is elbasztad Jóbarát. A hazugságoddal mindent elbasztál.:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!