A McCain-gate margójára

2014. december 09. 16:56

McCain üzenete azt jelenti, hogy „persze, hogy nem vagy neofasiszta, de nem is vagy fontos barátom”.

2014. december 09. 16:56
Csiba Katalin
Csiba Katalin blog

„Miközben mindenki a McCain-gate részleteit, a reakciók szemantikáját és a szereplők pozícióját elemzi, valamiért úgy érzem, hogy ebben a sztoriban egyetlen értelmes és fontos üzenet van.

Egy amerikai szenátor egy beszédben, amit egy tudhatóan bukó szavazás előtt tart, bedob egy olyan nyilvánvalóan túlzó sértést, amitől két dolog várható. Vagy az, hogy USA-ban zéró visszhangot, viszont a célhelyen hallható hullámokat kavar. Vagy a másik lehetőség az, hogy az USÁ-ban lehet hallani az Obama-kritikát, és itt is a neofasisztázást. Számunkra a szándéktól függetlenül mindkét lehetőségnek csak a a második fele az érdekes. Nem tudom mi lehet a szenátor fejében, de nem gondolom, hogy McCain komolyan gondolja a »neofasiszta« jelzőt annak teljes történelmi súlyával egyetemben, mint ahogy azt sem gondolom, hogy a beszéd Magyarország jelen orosz-EU-USA konfliktusban betöltött kiemelt fontosságú szerepére utaló része a valóságot tükrözné. Az üzenet lényege a kimondott szavakkal tökéletesen ellentétes, és azt jelenti, hogy »persze, hogy nem vagy neofasiszta, de nem is vagy fontos barátom«. Akkor is ha nekünk szánták, és akkor is, ha nem.

Azt hiszem nem várható, hogy a kormány nyilvánosan ennek megfelelően reagáljon, a szabadságharcra trenírozott szavazó mag kard-ki-kardot vár, és jó politikus nem oly bátor, hogy ezzel ujjat húzzon. De abban azért bízom, hogy a fidesz-szektán túli jobboldaliakkal is egyetérthetünk, ez a beszéd nem a jelentőségünkről, hanem sajnos a szerepvesztésünkről szól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Asyaly
2014. december 20. 13:24
@egysegelem Inkább vagyok az Ordító egér,mint egy alamizsnáért csúsz-mászó körön belüli.
Asyaly
2014. december 20. 12:50
Szellemes, néha kevésbé szellemes, de kellemesen szabadnak vélt vélemények koszorújában talán megkésve bár, de törve nem, beérkezett a lényeg a szabad világ önmagáról alkotott vezéréről.Miként az amerikai civil többség,s az amerikai tojásfejű elit között, hihetetlenre tágult a távolság az USA mai társadalmi valósága, s a Wilsoni Eszmék talán jó-szándékú, de téves és valóságrombolóan zavaros utópizmusa közzé. Az amerikai szabadságeszme és amerikai demokráciaeszme valósága az, amely szülni volt képes a önveszélyes valóságképet, hogy "Ha BÉKÉT akarsz, készülj a háborúra". Legyen már végre Amerika, csak az amerikaiké!
jubelux
2014. december 10. 10:00
ez a szerencsétlenkata a történelem legnagyobb tömeggyilkos államának a kollaboránsa
catalina9
2014. december 10. 08:19
Bírom ezeket a piszkos vízzel mosogató Csibákat. Ahogy a megbízójuk a padlóra köp, elkezdik magyarázni, hogy hát nem szép, de csak tisztítani akarta a padlót. Ezt eljátszották Kertész Ákos magyargyalázó epehányása, Heller Ágnes Nem löttekje után, mosták az őszödi beszédet, mentegették Dopemant, a tilos rádiót stb. stb. Gusztustalan banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!