Miért nemzetellenes az illiberalizmus?

2014. december 19. 16:28

Az illiberalizmus aljas ajánlata a kapitalizmus és a liberális demokráciák építő kritikája helyett azok meghaladásával kecsegtet.

2014. december 19. 16:28
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Az illiberalizmus igézetében egymásra talált az autokratikus hajlamú fideszes hatalmi központ és a társadalomnak az a – döntően két része – amely vagy a könnyű pénz lehetőségét látta a hatalmi központ kiszolgálásában, vagy menekült a kapitalizmus teljesítményelvű világától. Az eredmény egy olyan torz morál és gyakorlat lett, amely kiszívja az erőforrásokat a társadalomból (kompetenciákban, anyagi és erkölcsi téren), és teljesen téves perspektívába helyezi egy nemzet boldogulásának lehetőségeit. Röviden, a legjobb esetben is azt hiszik, van királyi út a ravaszkodáson keresztül a felemelkedéshez.

Azzal, hogy a magyar társadalom politikailag domináns része hatalomban tartja a Fideszt, folyamatosan rombolja a nemzetet és a közjót. Az illiberalizmus aljas ajánlata a kapitalizmus és a liberális demokráciák építő kritikája helyett azok meghaladásával kecsegtet. Az ajánlat azért aljas, mert egy alapvetően tudatlan, a nyugati civilizáció értékeinek védelmére felkészületlen közvéleményt vezet félre az alternatív politikai berendezkedésekben rejlő lehetőségek dicséretével, sőt amikor az ilyen alternatívák orosz gyöngyszeme éppen elgurulni látszik a semmibe, és már éppen leesne a hű fideszeseknek is a tantusz az alternatíva tényleges értékével kapcsolatban, a nemzetellenes miniszterelnök nem átall rákontrázni a nyilvánvaló valóságra, és megvédeni az autokratikus rezsim lehetőségeit (merthogy az képes, úgymond, »újratervezni«). A legrosszabb, sőt abszurd, tervgazdasági propaganda.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2014. december 20. 15:22
Béndek egy politikai pojáca. Mulatságos alak, aki hirdetésekben próbál pártot és képviselőket toborozni. A számítógép püfölése megy neki, a szervezés, az aprómunka nyilván nem, így attól sem kell tartani, hogy konzervatívnak mondott liberális "pártja" veszélyessé válna.
Antigoné
2014. december 20. 12:11
Szegény Béndek! Veszprémben sem fogja megváltani a világot. Pártja(?) nem tudott megegyezni a volt fideszes jelölttel. Mi lesz most?
vakhangya4
2014. december 20. 11:54
Ezért az áron aluli értékesítésért mennyit ült előzetesben a volt szoci polgármester? """Majd’ négymilliárd forint kedvezményt kaptak az V. kerülettől az ingatlanokat bérlő, majd vásárló cégek""" http://444.hu/2014/12/20/majd-negymilliard-forint-kedvezmenyt-kaptak-az-v-kerulettol-az-ingatlanokat-berlo-majd-vasarlo-cegek/
vakhangya4
2014. december 20. 11:45
Például ezért: ""1500 hektárnyi földet kaptak pályázat nélkül a Simicska-érdekeltségek.""" http://444.hu/2014/12/20/1500-hektarnyi-foldet-kaptak-palyazat-nelkul-a-simicska-erdekeltsegek/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!