A Pofátlanság Napja

2014. december 16. 11:03

Ha november 17-e a Közfelháborodás Napja volt, akkor december 15-ének mindenképp kijár a Pofátlanság Napja cím. Legalábbis, ami az Országgyűlés elmúlt napi munkásságát illeti.

2014. december 16. 11:03
AKörútonKívül
A Körúton kívül

„Ha november 17-e a Közfelháborodás Napja volt, akkor december 15-ének mindenképp kijár a Pofátlanság Napja cím. Legalábbis, ami az Országgyűlés elmúlt napi munkásságát illeti.

Kezdődött a dolog azzal, hogy az M0-s autópályát és több vidéki főutat is fizetőssé tettek és több járműfajta számra megemelték az útdíjakat. Ezután az egyik parlamenti bizottság olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint a képviselőkre ez nem vonatkozna. Vagyis de, csak az ő költségeiket az adófizetőknek kellene állni, az új autópályadíjakat képviselői üzemanyagkártyával lehet majd lehívni a költségvetésből. Nem mellesleg az új útdíjakat azzal az indokkal vezették be, hogy azok kellenek a költségvetési hiány pótlására. Jó, mi? A költségvetés ugyan nem áll jól, de azért a képviselők juttatásaira mindig van pénz. (…)

A tahóságot azonban mégis Orbán Viktor és Semjén Zsolt maxolták ki a Pofátlanság Napján. Történt ugyanis, hogy a már említett, saját és családjuk megélhetését féltő (ja, nem mindenki szavazhatja meg magának, hogy neki minden ingyen legyen) dohányiparos tüntetők táblás csokikat osztogattak a képviselőknek, kérve őket, hogy ne szavazzák meg a jó eséllyel az ő kirúgásukhoz vezető törvényeket. A csokik papírján családi fotók szerepeltek, hasonló üzenetekkel: »Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts, kérlek tejesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!«


A csokiból Orbán Viktor is kapott, aki megszavazta a törvényt, majd Semjén Zsolttal együtt jóízűen, kamerák előtt elmajszolták az ingyen kapott csokit.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. december 16. 15:28
A Fidesz kezdeményezésére a parlament kedd délelőtt úgy döntött, leveszik a napirendről annak a törvényjavaslatnak a zárószavazását, amely lehetővé tette volna egyebek mellett azt, hogy a képviselőknek járó üzemanyagkártyából ezentúl jegyet, bérletet és autópálya-matricát is lehessen venni.
kukagyerek
2014. december 16. 12:39
Ilyen birka közegben röhögve megtehetik! Az önfeladóknak nem jár más. Az meg más kérdés, hogy csak egy bunkó tehet olyat, hogy akkor amikor azért kap egy tábla csokit, hogy ne tegyen meg valamit, de ennek ellenére mégis megteszi és még van pofája a csokit is felfalni. Büszkék lehetnek rájuk a választóik!
vigyor
2014. december 16. 11:56
Na jó, ez a csoki kampány pont ugyanolyan pofátlanság, mintha a közmunkások gyerekeinek képeivel arra biztatnának, hogy ültessünk parlagfüvet, szemeteljünk és véletlen se sepregessünk a házunk tájékán nehogy a szüleik elveszítsék a munkájukat...
ördöngös pepecselés
2014. december 16. 11:51
mi lehet a fizikai magyarázata annak hogy a körúton kívül lassan terjednek a brosúrák? csak nem szellemi fogyatékosság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!