Veszprémben helyzet van

2014. november 27. 13:45

Veszprémben helyzet van. Nem akármilyen helyzet: a kétharmad megtörésének lehetősége.

2014. november 27. 13:45
Szelényi Zsuzsanna
Szelényi Zsuzsa blogja

A Fidesz súlyos újpesti kudarca kézzelfogható közelségbe hozta a fideszes kétharmad megtörésének esélyét. De óriásit tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy Veszprémben magától megismétlődhet az újpesti eredmény. Az újpestitől eltérő politikai kultúra miatt nem várható, hogy Veszprémben az MSZP nyerni tud 2015 februárjában. Veszprémi vagyok, tudom, hogy Veszprém igazi európai polgárváros.

Ha most az ellenzéki pártok egymással versengve tukmálják a városra jelöltjeiket – akár külön, akár összefogva –, azzal magukra haragíthatják a kormánnyal kritikus veszprémi polgárokat és megismétlik az októberi budapesti kudarcot. Itt a tét most nagyobb: véget vetni Orbán kétharmadának. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ebben a sorsfordító kérdésben elhamarkodottan cselekedjünk. Olyan feladat vár a demokratikus ellenzéki pártokra, ami bölcsességben felülmúlja az elmúlt egy év szűkátókörű döntéseit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2014. november 28. 10:12
Hát nem mindegy, hogy 3:7, vagy 4:7 a végeredmény? Van, akinek már ez is siker! Sőt győzelemnek állítják be! Na még 20 évig ilyen "győzelmeket" kívánunk nekik.
Selamat
2014. november 28. 09:24
Milyen súlyos újpesti kudarc? Ilyet, csak baloldal hülye véleményezői tudnak kitalálni. Egy Kis Péter nevű komcsi őstulkot nem tesznek olyan körzetbe, ahol bizonytalan lenne a kimenetele. Pontosan bemérték, hogy hol kell indítan. Ezért, épp az lett volna az óriási szenzáció, ha mégsem a balos jelőlt nyer. Veszprém meg a másik oldal erős helye. Bár annak véleményével még várok, mert egyelőre csak az újságírók túlszaladt fantáziáit lehet csak olvasni. Hetet havat, de békát is kitaláltak már. Ha megtudjuk ki indul majd ott a Fidesz színeiben, be lehet lőni, hogy van esélye, vagy sincs. Addig meg jókat derülök az újságírók ámokfutásain.
1istvan
2014. november 28. 09:10
az asszonyság tényleg azt hiszi, hogy szükség van a 2/3ra? az asszonyságból valami más beszél. az asszopnyság tényleg azt hiszi ez a kérdés a sorsfordító? na az asszonyságéknak ezért is van annyi százalékuk amennyi.
kitiltott
2014. november 28. 00:53
mondja ezt az egyik 2% os törpe párt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!