Nemzeti Konzultáció a Bevásárlásról

2014. november 19. 11:55

Felmerül a kérdés: támogatják-e a választók, hogy a kormány ennyire mikromenedzselje az életüket? Megmondja, hogy hol és mikor vásároljanak be? Itt a Nemzeti Konzultáció a kérdésről.

2014. november 19. 11:55
Pintér Bence
Alternatíva

Manapság, az Internet világában, a Világhálón, úgymond, lehetőség nyílik arra, hogy tényleges Nemzeti Konzultációt tartsunk. Hogy nemzetikonzultáljunk. Dajcstomi is megnézheti, hogy hogyan kell ezt.

Az utóbbi a napokban több fronton is rászállt a kormány a nagyobb élelmiszerláncokra: újracsomagolták a korábban kivezetett különadót, most pedig a nemkívánatos piaci jelenségek miatt bezáratnák azt a boltot, amely két évig veszteséges. Arról már nem is beszélve, hogy a világörökségi területekről is kitiltanának egyes boltokat. Na meg a vasárnapi zárva tartás teljes kérdésköre.

A cél láthatóan az, hogy a külföldi tulajdonú élelmiszerláncoknak ne érje meg Magyarországon maradni, és minél jobb helyzetbe kerüljenek a kormányközeli, magyar tulajdonú láncok. Felmerül a kérdés: támogatják-e a választók, hogy a kormány ennyire mikromenedzselje az életüket? Megmondja, hogy hol és mikor vásároljanak be?

Hát erre való a nemzeti konzultáció! Ezen a linken elérhető egy teljesen egyszerű Surveymonkey felmérés a legfontosabb kérdésekről. Lehet továbbadni: legkésőbb péntek estig várjuk a válaszokat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tüke66
2014. november 19. 18:20
Erős csúsztatás nemzeti konzultációnak nevezni egy név nélküli, bármit bepötyöghetek kérdőívet.
atila68
2014. november 19. 16:02
Te Bence! Miért gondolod, hogy engem érdekel, hogyan küzdenek a piacért az áruházláncok?
Pinter68
2014. november 19. 15:24
" Felmerül a kérdés: támogatják-e a választók, hogy a kormány ennyire mikromenedzselje az életüket? Megmondja, hogy hol és mikor vásároljanak be?" A kérdés már jóval túlnyúlik a vásárlás lehetőségein. Az állam akarja mikromenedzselni immár a felsőszintű után a középszintű oktatás területét is. Lassan ott tartunk, hogy a seggünket is az állam törli ki, mert ahhoz is jobban értenek. Szerintük. De a jobboldali kommentelők véleménye szerint, ezzel nincsen semmi baj. Állam atyuska azért van, hogy elszedje a pénzünket és cserébe jól megmondja nekünk az életünk minden területén, hogy mit hogyan csináljunk. Hogy ezért nyilvánvalóan óriási árat fogunk ismét fizetni, az meg kit érdekel.
peninsulavaldes
2014. november 19. 14:18
mindenki termelje meg magának a mákot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!