Anyatigris és Óriásnyúl

2014. november 08. 12:52

A kormányfőről nekem speciel inkább a Micimackóban szereplő Nyúl jut eszembe, akinek, mint tudjuk, számos rokona, barátja és üzletfele van. Jut is belőlük minden fontos posztra.

2014. november 08. 12:52
Lendvai Ildikó
Népszava

„Szerdán megtudtuk: az adóhivatal élén egy anyatigris áll. Ez minden adófizető állampolgárt megnyugtathat. Főleg, hogy Vida Ildikó maga mondta váratlan coming outja keretében. Nem ő az egyetlen, aki a kormányoldalon állati tulajdonságokkal jellemzi önmagát. A miniszterelnök saját bevallása szerint pávatáncot lejt, az országgyűlés elnöke pedig aranyos macihoz hasonlítja magát, ami azért az önismeret bizonyos hiányaira mutat. A kormányfőről nekem speciel inkább a Micimackóban szereplő Nyúl jut eszembe, akinek, mint tudjuk, számos rokona, barátja és üzletfele van. Jut is belőlük minden fontos posztra.

Persze soha nem vetemednék arra, hogy az ország első emberét kis nyuszihoz hasonlítsam. Ha nyúl, hát minimum óriásnyúl. Azt olvasom, hogy abból nemcsak az ismertebb belga fajta létezik, hanem igazi »Magyar óriásnyúl« is. Ez már méltóbb hasonlat a Nemzet Miniszterelnökéhez. De mit látok a fajtaleírásban? »A magyar óriásnyúl napjainkban rendkívül nehéz helyzetben van……a nemesítés feladatát senki sem vállalja.« Amit meg is értek, hiszen elég nehéz volna egy füst alatt a Nyúl összes barátját, rokonát, üzletfelét megnemesíteni, rossz szokásaikról, például a fékezhetetlen étvágyról leszoktatni.

(...)

Vannak persze más megoldások is. Az Óriásnyúl beáldozhatja az Anyatigrist, Varga minisztert, bárkit. Rejtő Jenő óta tudjuk, aki a névsort olvassa, azt a kutya sem számoltatja el. Gyakorlott pávatáncos módjára engedhet is egy kicsit: itthon nem lesz internetadó, akár reklámadó sem, kis mosoly Brüsszelbe, kis mosoly Washingtonba. Kutuzov módjára bízhat Tél és Tér tábornokban: korrupciók és megszorítások ide vagy oda, télen nehezebb tüntetőkkel megtölteni a teret. De az eddigi flört helyett nyílt ágyjelenetet is produkálhat az oroszokkal, beteljesítve a nyugatellenes szabadságharcot. Legfeljebb Szijjártó majd egyfajta vándor-koszorúsként újabb keleti despoták emlékműveinél helyezheti el a hálás magyar tanítványok virágait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr Bubo
2014. november 09. 17:20
Mikor adják már ki a Lendvai-összest tigrisbőr kötésben?
Szőke Ciklon
2014. november 09. 15:45
" De az eddigi flört helyett nyílt ágyjelenetet is produkálhat az oroszokkal, beteljesítve a nyugatellenes szabadságharcot. " Ezt mind ez az MSZMP egykori üdvöskéje, főcenzora, a kubai VIT küldöttségvezetője, a testvéri barátság hirdetője írta le! Hát nem sül ki a szeme? Nem szakad rá a plafon?
Kanóc
2014. november 09. 15:05
Vigyük tovább a szereposztást. Akkor Lendvai asszony csakis a mézesbödön lehetett, Micimackó meg Aczél eeeetárs. És hogy egy torkos mackó mit csinálhat egy ilyen bödönnel, azt a fölnőttek fantáziájára bízom.
kerekes
2014. november 09. 13:29
Ezek a bolsik, Lendvai-félék, az emberiség parazitái. Szívják rendesen a vérünket. Tehát nekem róluk a parazita jut eszembe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!