Kikérem magamnak!

2014. november 20. 09:16

Tény, hogy az itthoni nem olyan demokrácia, amilyet az amerikai demokraták, liberálisok szeretnének. Interjú.

2014. november 20. 09:16
Lánczi András
Lánczi András
Heti Válasz

Vállalásaikat egyetlen oldalon foglalták össze a pályázatban. Ezzel sincs gond?


Hány oldalon kellett volna?

Nem tudjuk, a kérdés az: ha felkészültek és van stratégiájuk, miért nem írták bele a pályázatban.

Persze, hogy van stratégia. Egy évig készültünk a feladatra. Az, hogy rövid, általános vállalások vannak a pályázatban, részben azért van, mert bizonyos dolgoknak a feladat természetéből fakadóan nem szabad nyilvánosságra kerülniük. Másrészt amerikai partnerrel dolgozunk, akinek szintén megvannak az érdekei. (…)

Másrészt kemény állításokat, amelyek szerint burjánzik a korrupció a kormányban. 

A konkrét ügyekhez, ha vannak, nem kaptunk segítséget tőlük. Ahhoz, hogy általában lekorruptoznak, nem lehet viszonyulni. Az EU-ban huszonhatodikak vagyunk korrupció tekintetében, és semmivel nem korruptabb ma az ország, mint korábban volt. A támadások hátterében amerikai gazdasági érdekek állnak – nem csak szerintünk, számos republikánus amerikai barátunk szerint is. Ezeket össze lehet kapcsolni a demokrata vezetés követelményeivel, mert tény, hogy az itthoni nem olyan demokrácia, amilyet az amerikai demokraták, liberálisok szeretnének. (…)

Ha rajtam múlna, nyilvánosságra hoznám, hogy 2010 előtt kik, hány kifizetőhelyen és mennyiért végeztek hasonló munkát, mint ma a Századvég, esetleg – szemben velük – teljesítés nélkül. 

Tegye meg. Örömmel közöljük. 

Nem én vagyok az adatgazda, csak tudok róla, hogy össze van gyűjtve. 

Miért nem hozza nyilvánosságra, akinél megvan az anyag?

Nem tudom. Gondolom, politikai döntés kérdése. Nem vagyok politikus.

Azt viszont, hogy a sokat emlegetett milliárdokért mit, de legalábbis mennyit végzett a Századvég, nyilvánosságra hozhatná. 

Eddig 45-50 ezer oldalnyi anyagunk készült el. Alig több mint három év alatt. Ezenkívül pontosan vezetjük a szóbeli tanácsadásokat, melyek ugyanolyan fontosak. Persze fanyalogni szoktak rá, hogy azok nem bizonyítható teljesítmények, pedig azok. Az első pillanattól tudjuk, hogy bármikor politikai támadások célkeresztjébe kerülhetünk, úgyhogy minden könyvelési, számviteli ügyet többször ellenőriztettem. Tényleg kikérek magamnak minden gyanúsítgatást. Annak a 80 embernek a nevében is, aki az alapítványban és a zrt-ben főállásban dolgozik. Állítom, a Századvég ugyanolyan sikeres a saját területén, mint a Prezi az informatikában. (…)

Az új, fiatal, tüntetős ellenzékben sincs lehetőség?

A hivatásos forradalmárokban? Sok kísérlet volt már az elmúlt években is, de nem tudom, emlékszik-e még valaki Kónya Péterre. Nem elég, hogy az embernek van politikai véleménye és vannak érzelmei. A kérdés, hogy el tud-e jutni a politikai tudás szintjére. Ha néhány ember összeáll és nagyon hegyeseket mond, az még a politikai vélemény terepe. 

Vágó Gábor már egytémájú, profi csapatok hálózatát tervezi, az iwiwes Várady Zsolt pedig informatikai hátteret akar biztosítani. Ez nem a professzionalizálódás jele?

Vágó Gábor itt végzett nálunk, a Századvégben. Csak azért nincsenek róla emlékeim, mert órák helyett tüntetésekre járt már akkor is, s csak néha, leginkább vizsgaidőszakok környékén bukkant fel. (...)”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2014. november 20. 16:41
"Tény, hogy az itthoni nem olyan demokrácia, amilyet az amerikai demokraták, liberálisok szeretnének." Ez tény, ez pont olyan "demokrácia", amit Putyin művel. Nincs vita. Kitűnő munkát végeztek Magyarország USA relációban, Lánczi úr, nagyon megért 1 300 000 000 adóforintot.
Mich
2014. november 20. 11:30
Ennél az interjúrészletnél izgalmasabb az, ami a Válasz.hu-ban olvasható a HVG-ről: "Ez a HVG címlapsztorijának felvezetője, szóról szóra. "Orbán beismerő vallomást tett korrupciós ügyben." /.../ Vagyis a cél, hogy erősítsék a magyar tulajdont a gazdaságban, a HVG szerint egyenlő a korrupcióval. A bevallás pedig nem más, mint a magyar gazdaságpolitika céljainak ismertetése." Tehát itt a Nemzetépítés illetve a Nemzetrombolás harcának egyik (gazdasági) frontjáról szó - amelyben a nemzetrombolók "korrupció"-val vádolják a nemzetépítőket... És az sem kérdéses hogy Soros-Obama-CIA hol áll ebben a harcban és hogy miért indították el rágalom-hadjáratukat.
Tintamin
2014. november 20. 10:45
Ez a faszi pofázik demokráciáról, aki milliárdokat tesz zsebre?
cerberus
2014. november 20. 10:44
Tessék végigírni ! ..."Tény, hogy az itthoni nem olyan demokrácia, amilyet az amerikai demokraták, liberálisok szeretnének maguknak és a Mindenható Izraelnek". Tény: még az OV meg se melegítette miniszterelnöki székét, a Schiff András már az "eltört ujjai" miatt a fájdalomtól visított.A visítozás azóta is tart és már ez is biztosítja a jobboldal békés ,demokratikus többségét.Látja ezt "jóbarát" ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!