...vörös rongyokba öltözött

2014. november 19. 01:19

Mennyire, mennyire szeretne valahol barikádokon állni! És a legjobban az dühítette, hogy egyetlen értelmes barikádot sem talál, amelyre kiállhatna.

2014. november 19. 01:19
Jonas Johansson
Monarchista

„Dühös volt az ország energiaellátására, mert még mindig az atomenergiától függ. És az olajtól. Dühös volt a vízerőművekre. A zajos és otromba szélkerekekre. Dühös volt arra, hogy hidakat akarnak építeni Dániába. Dühös volt a dánokra, azért mert dánok. A nyérctenyésztőkre, mert nyérctenyésztők. Voltaképpen minden állattenyésztőre. Mindenkire, aki húst eszik. És mindenkire, aki nem... Minden kapitalistára. Majdnem minden kommunistára. Az apjára, mert bankban dolgozik. Az anyjára, mert nem dolgozik sehol. A nagyanyjára, mert grófi felmenői voltak. Önmagára, mert bérrabszolgaként kell dolgoznia, ahelyett, hogy megváltoztatná a világot. És a világra, mert nem biztosítja számára az elfogadható bérrabszolgaságot. 


Dühös volt arra is, hogy Holgerral együtt ingyen lakhatnak egy bontásra váró házban, hogy nincs lakbér, amelynek fizetését megtagadhatná. Mennyire, mennyire szeretne valahol barikádokon állni! És a legjobban az dühítette, hogy egyetlen értelmes barikádot sem talál, amelyre kiállhatna.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. november 19. 12:04
III.mákvirág [Hozzászóló kiszűrése] 2014. november 19. 11:21 Nem, arra hogy te egy antiszemita vén kurva vagy......" Antiszemita??? Ez már egy ellőtt patron! Sulamit Aloni volt izraeli oktatási miniszter az antiszemitizmusról: “- Ez egy trükk, mindig használjuk. Ha valaki Európából bírálja Izraelt, akkor felhozzuk a holokausztot, ha pedig ebben az országban (Amerikában – a szerk.) kritizálja Izraelt, arra azt mondjuk, hogy antiszemita."
catalina9
2014. november 19. 11:16
III.mákvirág [Hozzászóló kiszűrése] 2014. november 19. 10:37 Te most zsidózol, múmia?" Csak nem arra céloz, hogy ezek a trógerek zsidók?
catalina9
2014. november 19. 10:33
A héber egyetemet végzett D-Jóbarát tartótiszt riadót fújt az új Kun Béláknak, Cohn Benditeknek, Rudi Dutschkéknek...
packó_
2014. november 19. 08:29
először van a gyűlölet - aztán a "megtalált" ideológia - puccs - utána akasztás - ismét "megújulás" - aztán a fiúk "szembefordulnak" - gyűlölet - ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!