CBA, a hazudós üzletlánc

2014. november 27. 13:41

Ha Baldauf valóban aggódik a munkavállalókért, akkor azt kell kérnie a kormánytól, vonják vissza ezeket a javaslatokat, melyek a CBA dolgozóinál több munkavállaló utcára kerülését okozhatják azért, hogy az üzletlánc monopolhelyzetbe kerüljön.

2014. november 27. 13:41
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

3. Baldauf azt is mondja, reméli nem a 77 ezer (?) CBA dolgozó munkáját akarjuk elvenni. Megnyugtatunk mindenkit: senki se akarja ezeket a munkahelyeket elvenni, sőt! Mi a 22 ezer Tesco, a 15 ezer Spar és a többi CBA versenytárs munkavállalóit féltjük, akiket most pont a CBA-nak kedvező döntés miatt fenyeget a kirúgás réme. Nézzük a HVG cikkét:

»A nemzetgazdasági miniszter benyújtott az Országgyűlésnek egy olyan törvénytervezetet, mellyel gyakorlatilag – a plázastoppal, illetve az élelmiszer-felügyeleti díj jelentős emelésével karöltve – ellehetetlenítenék az Auchan, Tesco, Spar, a Metro vagy az Aldi működését. A külföldi hátterű hiper- és szupermarketláncoknak a legnagyobb csapás talán az lenne, hogy 2018-tól nem működhetne olyan nagy – évi legalább 50 milliárd forint árbevételt elérő – élelmiszerlánc, amelyik papíron két éven keresztül veszteséges, vagy nem termel nyereséget. Ilyen most a külföldiek közül egy kivétellel (ez a Penny) mindegyik.«

Ha Baldauf valóban aggódik a munkavállalókért, akkor azt kell kérnie a kormánytól, vonják vissza ezeket a javaslatokat, melyek a CBA dolgozóinál több munkavállaló utcára kerülését okozhatják kizárólag azért, hogy a Fidesz-közeli üzletlánc monopolhelyzetbe kerüljön.

4. Utolsónak pedig Baldauf azt mondja, ő támogatja a versenyt, ha az magyar cégek között zajlik. Erre két válaszunk van. Egyrészt nekünk nem a külföldi, hanem az ÁFA-csaló, a nyereségét külföldön kivevő, a munkavállalóinak jogait semmibe vevő, őket kiszipolyozó cégekkel van bajunk, és ezek a jelzők az eddig beérkezett közel 50 olvasói levél alapján a CBA-ra illenek inkább, mint vetélytársaira.

Másrészt pedig kicsit szórakoztató az az álláspont, ami szerint, a CBA támogatja a versenyt, ha az nincsen. Ugyanis a törvény által meghagyni kívánt versenytársak – a Reál és a Coop – nem tudnak majd versenyezni a CBA-val, ez a verseny körülbelül olyan lenne, mintha az elefánt birkózni hívná ki a hangyát. Itt nem versenyről lenne szó, hanem monopolpiacról.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. november 27. 23:18
Nem semmi volt Baldauf a mai MNO-n....Nem vásárolok CBA-ban. A "nemzeti" multi semmivel sem jobb, mint a külföldi. Lázár testvérek itthon költik el a hasznot? Francokat, csak többet jattolnak pártkasszába.
komondor
2014. november 27. 19:19
Amíg a külföldi multik SOKKAL olcsóbbak a a magyar multiknál,addig csak a külföldinél vásárolok!!! Majd mikor már a magyar multik olcsóbbak lesznek, AKKOR IS!!! Támogassa a kurva anyja a megkülönböztetett magyar multikat meg az elrabolt állami gazdaságok termékeit!!! Amíg a békemenet támogatására fordítják a magyar termelőktől nyomott áron "megvett" hasznot addig inkább a másik rablók zsebét tömöm. áj láv osan és spár!!!!
balbako_
2014. november 27. 16:14
50 olvasói levél. Ez igen meggyőzően hangzik! Éljen a tudomány!
Wendriner
2014. november 27. 15:36
Jámbor András a hazudós "újságíró".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!