Elmúlt négy év

2014. november 20. 14:16

Fél év alatt szenvedett akkora népszerűségvesztést a harmadik Orbán-kormány, mint a második két év alatt.

2014. november 20. 14:16
Hancz Gábor
Kisalföld

Akkor mi változott? Két dolog. Egyrészt a társadalomban eddig is meglévő feszültség most utat talál magának a nagy nyilvánosság felé. Kétségtelen, hogy a kétharmad intézkedéseivel eddig is sokaknak okozott érdeksérelmet, hogy az elmúlt években nőttek az egyenlőtlenségek, s nehezen vitatható, hogy a tízezrek külföldre vándorlása szintén kórtünet – ennek eredője azonban ezelőtt apátia volt, most pedig forrongás. A szellemet a palackból a netadótervezet eresztette ki, amit lehet utolsó cseppnek tekinteni, mint az 1990-es taxisblokád előtti drasztikus benzináremelést, de legalább ennyire arról van szó, hogy egyre inkább megszűnik a Gyurcsány-kormány lenni a viszonyítási pont. Míg az előző ciklusban még majd minden döntésre rá lehetett húzni magyarázatként a többség számára hitelesen a szocialisták rossz kormányzását, mostanra mind többen érzik úgy, hogy új időszámítás kezdődött.

Az elmúlt nyolc év tehát véget ért. Elmúlt és következő négy év van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. november 20. 19:22
" ennek eredője azonban ezelőtt apátia volt, most pedig forrongás" EREDŐJE, EREDMÉNYE - NEKI EGYRE MEGY!
pitypang1125
2014. november 20. 18:51
He-he-he. Ostoba vagy fiam!
Senye Péter
2014. november 20. 17:11
Meglovagolható és félresikerült nyilatkozatok egyrészt, másrészt a gazdasági helyzet lassú javulása. Ha az elsőből levonják a tanulságokat és sikerül évről-évre jobb gazdasági helyzetet teremteni (jó esély van rá) a Fidesz megőrzi kormányzó képességét. Az ellenzéki vészharangok meg jobban tennék, ha az ország tényleges érdekeit vennék figyelembe és ne mást, hanem máshogy akarjanak jobbat.
várúr
2014. november 20. 16:18
Hancz Gábor hanczúrozását olvasták kedves olvasóink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!