Közmunkás leszel vagy katona

2014. november 03. 17:50

A közelmúltban bejelentették azt is, hogy emelik a katonák bérét (a közszolgákét is, csak az övékét kisebb mértékben), így marad a választás a dolgozni vágyó ember előtt: közmunkás lesz, vagy katona.

2014. november 03. 17:50
Garamvölgyi Imre
Kisalföld

A második nem várt elem a Beruházási Alapba helyezett fejlesztések és sportcélú beruházásokra tervezett 186 milliárdos összeg volt. Ezt ugyanis jelentős állami ingatlanvagyon- és ingóságértékesítésből kívánja finanszírozni a kormány. Tehát gyakorlatilag nincs meg a fedezete.

Mindezek után jött a non plus ultra: az eddig is általános sikert aratott közmunkaprogramot továbbfejlesztik. Nem is akárhogy. Az idei 183 milliárdhoz képest jövőre 270 milliárdból alkalmazhatnak havi nettó 51 ezerért dolgozókat.

Azaz mit is beszélek? Ha több a pénz a programban, akkor valószínűleg nő majd a fizetés. Vagy ha nem, akkor fel lehet venni több közmunkást és akkor megvalósul a »teljes foglalkoztatás«. A közelmúltban bejelentették azt is, hogy emelik a katonák bérét (a közszolgákét is, csak az övékét kisebb mértékben), így marad a választás a dolgozni vágyó ember előtt: közmunkás lesz, vagy katona. Esetleg vadakat terelő közszolga. De ez utóbbi már annyira nem érné meg…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. november 04. 08:28
Orbanisztáni jövőkép...lehangoló...
1120
2014. november 03. 22:10
Lassan kellene már szervezni egy megyei bojkottot ez ellen a szar ellen...
Box Hill
2014. november 03. 21:10
Kedvers szerzőnk! A kapitalizmusban két területen keresheted kenyeredet: vagy alkalmazottként, vagy vállalkozóként. Légy szíves arról írj, mit tettek a kommunista rendszer "életre nevelő" iskolái azért, hogy a mai ember vállalkozni is tudhasson?
Valodi
2014. november 03. 19:02
"Közmunkás leszel vagy katona." - vagy igazi jobbágy! Pintér Sándor miniszter nyilatkozta a START Program településeiről: "A résztvevőket emellett megtanítják a földművelés, állattenyésztés, házi konzerválás és befőttkészítés módszereire. A program célja hosszú távon az, hogy ezek a települések és maguk az emberek önellátóvá váljanak." Kérdés csak az, kinek a földjén... jobbágytelek: "jobbágyok használatában lévő, úrbéri terheket hordozó föld. ... Alapelv volt, hogy a nyolcadtelkes jobbágy is akkora föld birtokában legyen, hogy abból családját eltarthassa és kötelezettségeinek megfelelhessen."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!