Újabb tüntetések elé

2014. november 07. 15:41

Az Orbán-rezsim, mint minden önkényuralom, korrigálhatatlan, mert éppen a saját bűneiből él.

2014. november 07. 15:41
Bruck András
hvg.hu

„Az Orbán-rezsim, mint minden önkényuralom, korrigálhatatlan, mert éppen a saját bűneiből él. Az egyetlen jó hír, hogy ennek a beteg, deformált rendszernek, amely még a lerobbant, zsúfolt kórházak felújítása helyett is üresen tátongó pompás stadionokba öli a pénzünket, pont annyi esélye van a fennmaradásra, mint valamennyi hasonló elődjének. Az új tömeg a múlt héten ezt végre tisztán, érthetően meg is üzente, és ezúttal egy percre a hatalom is figyelt, de ragadozó természetén nem tud, nem fog változtatni. Akár a leállni képtelen bankrabló, a rendszer prominens megtestesítői is hisznek a szerencséjükben, abban, hogy sosem lesz utolsó csepp a pohárban.

Meglepő, de diktatúrákban nem szokatlan a veszélyérzet hiánya. A kormány ideológusai, legismertebb arcai, az elnyomás »törvényi alapjait« megteremtők, az országot szisztematikusan félrevezető közrádió és köztévé irányítói, a milliárdokkal kitömött propagandaintézmények emberei, egyszóval a rezsimet az utolsó leheletükig kiszolgáló főemberek és politikusok mind abban a hitben élnek, hogy nincs mitől tartaniuk. Fel sem merül bennük, hogy uralkodásuk éveiről egy új parlament egyszer még kimondhatja, hogy önkényuralom, tehát törvénytelen volt. Bíznak benne, hogy ügyvédeik, offshore szakértőik minden nyomot eltüntettek, minden szálat elvágtak, a vagyonuk kikezdhetetlenül legalizálva, ezért a rendszer bukása után az élet majd megy tovább, és ők zavartalanul élvezhetik a bankszámlájukon összegyűlt milliókat, milliárdokat. És ki tudja, lehet, hogy jól gondolják, mert még hosszú ideig nem lesz olyan kormányunk, amely nagyon sok emberhez hasonlóan maga is elképzelhetetlennek tartja, hogy ez a tengernyi bűn elszámolatlanul maradjon. Bármeddig kell is azonban várnunk, ebből a tragédiából igazságszolgáltatás nélkül Magyarország nem fog tudni talpra állni. De valóban csak feddhetetlen emberek kezdhetnek majd hozzá, hogy a bukott rezsim hívei is képesek legyenek elfogadni.

Gulyás Gergely, a Fidesz jó rendőr osztályának ifjú csillaga a minap ezt nyilatkozta Berlinben. »A magyarok nagyon pontosan tudják, hogy mi a különbség demokrácia és egypártrendszer, jogállamiság és diktatúra között.«

Ezt végre jól mondta, igen, tudjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. november 08. 15:37
Bruckról röviden. Frusztrált zsidógyerek, az USA-ba emigrált, ott labdába se rúgott, erre pár évvel később hazasomfordált. Itt elhitette magáról, hogy marketingszakember. Erre Demszky kitömte reklám-megbízásokkal a Sawyer Group nevű cégecskéjét. Csodás ötleteinek Demszky a tojással megdobálását köszönhette (többek közt). Az USA-ban nála jóval idősebb könyvtáros felesége tartotta el, itt a balliberáltak. Érdekes lenne megtudni, miből él most. Valahogy nem akarózik eltakarodnia valamelyik liberális paradicsomba, vagy mondjuk Izraelbe. Ott ugyanis dolgoznia kéne, és nem vinnyogni.
Viz Elek
2014. november 08. 15:07
Az Orbán rezsim és kiszolgálói addig nyugodtan alhatnak, amig olyan ellenzékük van mint most./még/ Soha nem fogják lecserélni egy hasonlóképpen korrupt, /de!/ internacionalista globálista csőcselékre. Egyik kutya,másik eb, de legalább a mi kutyánk.Ez nem fér sehogyan sem a ballibek fejébe,így aztán rácsatlakoznak mindenféle szociális/gazdasági jellegü demonstrációra.Oszt az eredmény nulla,vagy -esetleg-az adott partikuláris részén enged a kormány, és akkor mi van?
S0ma
2014. november 08. 14:54
Te , a hetvenhetedik sz*rházi! Mi mellett állsz ki? Oszt mit csinálnál, ha sikerrel járna az uszításod és ez az ország térdig vérben állna? Menedékjogot kérnél valahol, vagy megölnél mindenkit, aki nem úgy látja a dolgokat, ahogyan te?
Apáczai
2014. november 08. 14:48
"Az Orbán-rezsim, mint minden önkényuralom, korrigálhatatlan, mert éppen a saját bűneiből él." A böszme-libás rezsim! Az igen. Egy jó kis szemkilövés, vízágyúzás, libatolvajlás, öngyilkosságba kergetés, megannyi diadal. A liberális demokrácia diadala liberálfasiszták (alias neobolsevik) módjára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!